24sedam ČOKA Maturantski ples ispred čokanskog Doma kulture

20.05.2022

15:45

0

Autor: 24sedam

Svi smo radili na uvežbavanju maturantskog plesa u sali naše škole, oko dva meseca - rekla je profesorka srpskog jezika i književnosti u ovoj školi Marija Markov Ilić

24sedam ČOKA Maturantski ples ispred čokanskog Doma kulture
Copyright Facebook/Opština Čoka

Učenici završnih razreda Hemijsko-prehrambene srednje škole u Čoki odigrali su maturantski ples na platou ispred Doma kulture, a ovom lepom događaju, pored đaka i roditelja prisustvovali su i predstavnici čokanske lokalne samouprave predvođeni predsednicom opštine Stanom Đember i predsednikom SO Tiborom Olajem.

Profesorka srpskog jezika i književnosti u ovoj školi Marija Markov Ilić potvrdila je za Naxi Max radio da su ove godine učenici tri odeljenja završili školovanje; IV/2 – tehničari za zaštitu životne sredine, III/3 – frizeri i  odeljenje III/4 – pekari i mesari. Ukupno 40 maturanata.

 – Svi smo radili na uvežbavanju maturantskog plesa u sali naše škole, oko dva meseca. S tim u vezi, želim da se zahvalim kolegama koji su nam pomogli u realizaciji ovog programa, naravno, i učenicima – savesnim, vrednim i raspoloženim za rad. To je standardni, dobro  nam poznat, kadril ples, pa kolegnici Agneš Nikolić i meni nije teško palo da pripremamo učenike – istakla je Marija Markov Ilić.

Ona je izrazila zahvalnost i drugim kolegama što su na bilo koji način učestvovali u ovim aktivnostima, odnosno pružili im podršku .

– Najveći deo kreativnosti zapravo je potekao od učenika. I ove godine smo na kraju zaigrali užičko kolo i mađarski čardaš. Mnogo su se radovali, i svi su jedva čekali da uživamo u svemu tome, da na adekvatan i dostojan način proslave maturu i da im ovaj dan ostane u zaista lepom sećanju – naglasila je Marija Markov Ilić.

Prema njenim rečima, i ova generacija učenika je dobra jer su, kako je navela, ti đaci tokom školovanja mahom iskazivali kreativnost i niz kvalitetnih umeća.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Čoka koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike