24SEDAM ČOKA Svečano obeležen Dan opštine Čoka

25.07.2022

08:23

0

Autor: 24sedam

Nakon toga je održana i svečana sednica Skupštine opštine Čoka sa prigodnim kulturnim programom

24SEDAM ČOKA Svečano obeležen Dan opštine Čoka
Čoka - Copyright Vikipedia

Povodom 26. jula, Dana opštine Čoka, ispred Krsta na rimokatoličkom groblju, uz prisustvo zvaničnika opštine i crkvenih velikodostojnika održan je pomen i položeni venci u znak sećanja na poslednju od 135 žrtava kolere, 26. jula 1831. godine.

Opština Čoka je na taj način nastavila obeležavanje Dana opštine; pravoslavni hram – Sabor svetog Arhangela Gavrila, a rimokatolički Presveto trojstvo – Dan Svete Ane.

Istim povodom u holu čokanskog Doma kulture svečano je otvorena retrospektivna izložba radova članova ULU “Paleta” Čoka i rukotvorina MKUD “Mora Ferenc”.

Nakon toga je održana i svečana sednica Skupštine opštine Čoka sa prigodnim kulturnim programom, a tom prilikom uručene su i nagrade najboljim učenicima i najzaslužnijim sportistima.

Obraćajući se odbornicima na svečanoj sednici, gostima i sugrađanima, i čestitajući praznik, predsednica opštine Čoka Stana Đember podsetila je da se dan Svetih Arhangela Gavrila i Svete Ane poklapaju i da to, po svemu sudeći, nije slučajno, već da to na izvestan način predstavlja i simboliku i zavet kako bi čuvali jedinstvo i toleranciju svih građana koji žive na ovim prostorima, na teritoriji opštine Čoka.

– Moja želja jeste da se svaki građanin oseća baš tako, da oseća pripadnost u bilo kom naseljenom mestu. Od polovine 2016. godine trudili smo se da zaista sagledamo sve šta je to najpotrebnije jednom naseljenom mestu, odnosno uočimo ključne probleme kada je reč o infrastrukturi, kao i da rešavamo sve druge izazove ili pretpostavke za njihovo rešavanje, a sve u cilju poboljšanja uslova za život građana – rekla je Stana Đember.

Predsednica je dodala da se uvek može bolje, ali da su se predstavnici lokalne samouprave koje predvodi za proteklih šest godina zaista trudili da urade sve što je u njihovoj moći za dobrobit građana.

Stavovi izneti u podržanom medijskim projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Čoka koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike