24SEDAM STARA PAZOVA Još 14 romskih porodica u Vojki dobilo pijaću vodu

30.06.2022

13:56

0

Autor: 24sedam

Do polovine jula još 9 porodica u staropazovačkoj opštini će imati pristup pijaćoj vodi

24SEDAM STARA PAZOVA Još 14 romskih porodica u Vojki dobilo pijaću vodu
Ilustracija - Copyright pixabay/spike2010sd

Ambasador  Savezne Republike Nemačke Tomas Šib danas je obišao radove izvršene na vodovodnoj mreži  u Vojki u okviru projekta  „Smanjenje dodatne ranjivosti Roma i drugih marginalizovanih grupa izazvane pandemijom COVID-19 u 18 lokalnih samouprava” u pratnji Đorđa Radinovića, predsednika  Opštine Stara Pazova. Projekat se  sprovodi u okviru programa Nemačke razvojne saradnje uz podršku Ambasade Nemačke u Srbiji.  

U Vojki je rađena samo izrada priključaka, s obzirom na to, da je Opština Stara Pazova, svojim projektom izgradnje vodovodne mreže u ovom selu obuhvatila i ulicu Drage Jovanovića, a meštani su sami obavili zemljane radove.

Cilj je podrška ranjivim grupama, i smanjenje siromaštva sa akcentom na romske porodice a politički partner je  Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, tako da je u Vojki boravila i Olena Papuga, sekretarka Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Do polovine jula još 9 porodica u staropazovačkoj opštini će imati pristup pijaćoj vodi,  ukupno u 7 gradova i opština to će biti više od 540 domaćinstava.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Stara Pazova koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike