24SEDAM RUMA Završetak rekonstrukcije puta Ruma – Golubinci

06.07.2022

08:00

0

Autor: 24sedam

JP „Putevi Srbije” su za rehabilitaciju ovog putnog pravca izdvojili preko 550 miliona dinara

24SEDAM RUMA Završetak rekonstrukcije puta Ruma – Golubinci
Završetak rekonstrukcije puta Ruma – Golubinci - Copyright Opština Ruma

Opština Ruma je u saradnji sa JP „Putevi Srbije“ uspela da reši višegodišnji problem loše putne infrastrukture na deonici od Rume do Stare Pazove i Inđije. Posebno su probleme imali meštani dva rumska sela na ovom putnom pravcu - Žarkovac i Putinci.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić obišla je danas sa svojim saradnicima rekonstruisanu deonicu drzavnog puta, naglasivši tom prilikom njegovu vaznost jer on spaja tri opštine: Rumu, Inđiju i Staru Pazovu.

„Podsetiću da je pre početka radova put bio u katastrofalnom stanju zbog frekvencije saobraćaja, posebno teretnog. Moji saradnici i ja smo odmah reagovali na apele i zahteve meštana, te u rekordnom roku prikupili neophodnu dokumentaciju kako bi što pre počela rehabilitacija ovog putnog pravca. Danas ponosno mogu da kazem da smo veoma zadovoljni što su radovi završeni u predviđenom roku i što će prvenstveno meštani naših sela Žarkovac i Putinci, a onda i svi oni koji svakodnevno prolaze ovom deonicom, konačno moći bezbedno da putuju“, izjavila je predsednica Ćirić.

Opština Ruma
Aleksandra Ćirić

JP „Putevi Srbije” su za rehabilitaciju ovog putnog pravca izdvojili preko 550 miliona dinara. Put je asfaltiran, a od sutra će početi horizontalno iscrtavanje, te će na radost svih stanovnika ovog dela Srema uskoro biti pušten u rad.

„Opština Ruma je za kratko vreme uspela da pokrene veliki broj projekata koji su godinama čekali na realizaciju, te ćemo i u budućnosti nastaviti da radimo ovako značajne projekte“, poručila je predsednica Ćirić.

Pored rekonsturisanog puta u Putincima će biti urađeni i novi parkinzi, a do kraja godine u planu je realizacija još nekoliko bitnih projekata napominje predsednik MZ Putinci Branko Mandić.

Opština Ruma
 

„Što se tiče puta, mnogo nam znači, to je bio prioritet za meštane, jer zaista je velika frekvencija saobraćaja, to je opštepoznato. Zadovoljni smo što je kompletno urađen put kroz selo, to su sad novi sistemi rada, dize se put, kišna kanalizacija, predstoji još uređenje parking mesta i imaćemo zaista lepo uređeno selo. Nedavno su i reflektori stigli na igralište, takođe, mi planiramo da ove godine uradimo i Kosovsku ulicu, imamo još nekoliko ideja i nadamo se da ćemo realizovati sve zacrtano“, istakao je Mandić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike