24SEDAM STARA PAZOVA Uredno snabdevanje vodom pri visokim temperaturama u staropazovačkoj opštini

22.07.2022

14:44

0

Autor: 24sedam

Voda iz staropazovačkog Vodovoda je strogo kontrolisana , bakteriološki i hemijski ispravna

24SEDAM STARA PAZOVA Uredno snabdevanje vodom pri visokim temperaturama u staropazovačkoj opštini
Ilustracija - Copyright Opština Inđija

U danima ekstremno visokih temperatura u večernjim i noćnim satima ovih vrelih dana potrošnja vode drastično raste. To upućuje na neracionalnu potrošnju, koja dovodi do pada pritiska i poremećaja u snabdevanju vodom većeg broja potrošača.

Sistem vodosnabdevanja u staropazovačkoj opštini i danas kada su ekstremno visoke temperature je stabilan i snabdevenost vodom je dobra, a pojačana potrošnja vode dovodi do povremeno slabijeg pritiska u sistemu, potvrdili su za RTV Stara Pazova iz JKP Vodovod i kanalizacija Stara Pazova.

Navodnjavanje poljoprivrednih i zelenih površina, punjenje rezervoara, bunara i bazena, polivanje betona, terasa i dvorišta, pranje vozila predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće i za to se preporučuje upotreba tehničke vode.

Voda iz staropazovačkog Vodovoda je strogo kontrolisana , bakteriološki i hemijski ispravna.


Kontrole vode su rigorozne od strane Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica a dobijene rezultate na uvid dobijaju i Pokrajinska i Republička sanitarna inspekcija.

Inače, ukupan broj vodovodnih priključaka u opštini Stara Pazova iznosi oko 26.000 a građani se trenutno snabdevaju vodom sa 65 bunara koji rade punim kapacitetom.

U planu je izgradnja još 5 novih bunara (Nova Pazova, Novi i Stari Banovci) , u narednom periodu u cilju poboljšanja vodosnabdevanja na teritoriji opštine Stara Pazova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Stara Pazova koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike