24SEDAM RUMA Revitalizacija mreže atarskih puteva

29.11.2022

14:19

0

Autor: 24sedam

Za poljoprivrednika atarski put je put do hleba, što dovoljno govori o vaznosti projekta, ocenila je predsednica Ćirić

24SEDAM RUMA Revitalizacija mreže atarskih puteva
Copyright Ruma

Opština Ruma, u saradnji sa Vladom AP Vojvodine, ulozila je ove godine 36,5 miliona dinara u uređenje i sanaciju mreze atarskih puteva. Projektom ovogodišnjeg uređenja obuhvaćeno je šest katastarskih opština: Grabovci, Klenak, Stejanovci, Platičevo, Hrtkovci i Ruma.

Uređenje atarskih puteva urađeno je sistemom cementne stabilizacije, što je jedan od najboljih metoda, a Vlada AP Vojvodine sa 18,5 miliona dinara je podrzala opštinski projekat revitalizacije mreze atarskih puteva.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić obišla je danas završne radove na revitalizaciji atarskih puteva u Stejanovcima, gde će pored uređenja dva atarska puta duzine 500 metara, biti asfaltirano i otresište, na mestu gde se atarski put spaja sa Fruškogorskom ulicom.

Za poljoprivrednika atarski put je put do hleba, što dovoljno govori o vaznosti projekta, ocenila je predsednica Ćirić.

„Vazno je omogućiti poljoprivrednicima da ono što investiraju na oranicama, kasnije mogu lepo da izvezu sa njiva. Mi kao odgovorna lokalna samouprava duzni smo da se bavimo i tim segmentom zivota naših sugrađana koji je svakako veoma vazan pogotovo za stanovništvo po selima. Poljoprivredna mehanizacija je dosta teška, frekvencija je u dugoj poljoprivrednoj sezoni velika, pa nam je bitno da se taj posao kvalitetno odradi. Svake godine analiziramo prioritete, pa je tako uvek projektom obuhvaćeno više lokacija", rekla je predsednica Ćirić.

Poljoprivreda je veoma bitan segment privrede, stoga lokalna samouprava, pored konstantne revitalizacije mreze atarskih puteva, značajna sredstva izdvaja za subvencionisanje. Podsetimo, tokom godine su subvencionisane kamate za kredite, osiguranje useva, nabavka repromaterijala i drugo.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike