24SEDAM NEGOTIN Ekološke radionice za predškolce

09.11.2022

13:29

0

Autor: 24sedam

Članovi Učeničkog parlamenta Negotinske gimnazije slične edukativne radionice održali su juče i učenicima četvrtih razreda negotinskih osnovnih škola

24SEDAM NEGOTIN Ekološke radionice za predškolce
Radionica - Copyright Opština Negotin

Učenici Negotinske gimnazije u saradnji sa negotinskim obrazovnim ustanovama, i uz podršku lokalne samouprave, nastavili su sa realizacijom projekta Učeničkog parlamenta na temu očuvanja životne sredine. Nakon nedavno sprovedene akcije uređenja Park šume u naselju Cvećara koju su realizovali sa vršnjacima iz Tehničke škole, danas su mališanima iz predškolskih grupa Dečjeg vrtića Pčelica ukazali na značaj čuvanja životne sredine.

„ Mi smo želeli da našu ideju pretočimo, u nešto, ne samo u praksi gde će se primenjivati, već i da se o tome priča kroz ovakve radionice. Želimo da se najmlađi od malih nogu upoznaju sa ekologijom.  Značaj čuvanja okoline prezenetovali smo kroz neke igrice i pesmice koje su namenjene najmlađima i mislim da su im se svidele i da su radovali. Prvo smo im prezentovali šta je to ekologija i kako ne treba da se zagađuje okolina već čuva i pokazali smo priču o ježu koji je zbog kesa i plastike više nije mogao da hoda. Iznenadilo me je što su neki upoznati da ne treba bacati smeće i o tome su pričali i dopunjavali su nas tokom radionice.“ izjavio je Janko Mihajlović, učenik  drugog razreda Negotinske gimnazije i inicijator akcije čuvanja životne sredine.      

Članovi Učeničkog parlamenta Negotinske gimnazije slične edukativne radionice održali su juče i učenicima četvrtih razreda negotinskih osnovnih škola.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Negotin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike