24SEDAM NEGOTIN Javni poziv za proizvođače suncokreta roda 2022

12.10.2022

13:23

0

Autor: 24sedam

Pravo na pomoć imaju proizvođači suncokreta, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava u aktivnom statusu i koji su proizveli suncokret roda 2022.godine

24SEDAM NEGOTIN Javni poziv za proizvođače suncokreta roda 2022
Suncokreti - Copyright Pixabay

Poljoprivredna stručna služba Negotin obaveštava poljoprivredne proizvođače suncokreta da je Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisala Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na finansijsku podršku proizvođačima suncokreta roda 2022. godine. Zahtev za ostvarivanje prava na finansijsku podršku poljoprivrednim proizvođačima suncokreta roda 2022. godine po ovom Javnom pozivu, podnosi se od 14. oktobra do 14. novembra 2022. godine, neposredno preko Pisarnice republičkih organa uprave u Beogradu, ulica Nemanjina broj 22-26, ili poštom na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja, Bulevar kralja Aleksandra br. 84, 11000 Beograd.

Pravo na pomoć imaju proizvođači suncokreta (pravna lica, preduzetnici i fizička lica), koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava u aktivnom statusu i koji su proizveli suncokret roda 2022.godine. Visina pomoći je 7,8 dinara/kg isporučene ili prodate količine suncokreta otkupljivaču koji se bavi preradom, skladištenjem ili izvozom suncokreta. Maksimalna količina isporučenog suncokreta za koji se ostvaruje pomoć je 200 tona.

Uz zahtev je neophodno priložiti i prateću dokumentaciju: račun, odnosno fakturu ili otkupni list,otpremnicu, dokaz o plaćanju i to: potvrdu o prenosu sredstava ili izvod, overene od strane banke, odnosno izjavu o prebijanju (kompenzaciji), za isporučene i prodate količine suncokreta roda 2022. godine pravnom licu ili preduzetniku koji se bavi preradom, skladištenjem odnosno izvozom suncokreta.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Negotin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike