Radovi vredni 17 miliona dinara: Obnova saobraćajnica u centru Subotice

14.10.2020

09:29 >> 11:37

0

Autor: Jovana Vrećo

Skinut je stari i postavljen novi sloj asfalta, a urađena je i nova horizontalna signalizacija

Radovi vredni 17 miliona dinara: Obnova saobraćajnica u centru Subotice
Copyright Foto: 24sedam/Goran Sivački

Pri kraju je završetak radova na obnovi saobraćajnica u centru Subotice. Pored postavljanja novog sloja asfalta na kolovoze, obnavljaju se i trotoari i biciklističke staze. Radovi, koji se obavljaju na površini od ukupno 7.000 kvadratnih metara, finansirani su iz gradskog budžeta, a vredni su oko 17 miliona dinara.

Posredstvom JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, i ove jeseni obnovljen je kolovoz u većini ulica u centralnom delu Subotice. Skinut je stari i postavljen novi sloj asfalta, a urađena je i nova horizontalna signalizacija.

– Rehabilitovan je kolovoz na trgu kod sinagoge, Trgu Jakaba i Komora te ulicama Ištvana Sečenjija i Šandora Petefija. Rehabilitovano je ukupno oko 7.000 kvadratnih metara saobraćajnica. Radove, vredne oko 17 miliona dinara, izvodi kompanija “Vojput – kaže Milan Marjanov iz JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotice.

Pored ulica u centru grada, do kraja godine novi asfalt, u dužini od 700 metara, dobiće i ulica Lasla Sekereša u naselju “Dudova šuma“. Uporedo sa obnovom kolovoza, uređuju se i trotoari u centru Subotice.

– Uređeni su trotoari u Rudić ulici, u ulici Ištvana Sečenjija i Matka Vukovića sa obe strane, a u toku su radovi na rehabilitaciji trotoara i biciklističke staze u Štrosmajerovoj ulici – kaže Milan Marjanov iz JP JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotice.

Obnavljaju se i biciklističke staze, što je veoma značajno za Subotičane kojima su ovi dvotočkaši omiljeno prevozno sredstvo.

Nakon biciklističke staze u Štrosmajerovoj ulici, do kraja godine biće obnovljena i ona koja vodi od subotičkog naselja “Aleksandrovo” do Opšte bolnice, duga 1,3 kilometra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTV

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike