Namirnice za 11 porodica: Na "Vašaru zimnice" prikupljene velike količine voća i povrća za najugroženije

16.10.2022

09:16

0

I ovom prilikom naši humani sugrađani udruženi u neformalnu družinu pokazali su da jednako brinu za dobrobit socijalno ugroženih ali i sugrađana pred kojima su teške životne bitke

Namirnice za 11 porodica: Na "Vašaru zimnice" prikupljene velike količine voća i povrća za najugroženije
Ilustracija - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

Na "Kvantašu" je juče održan 22. "Vašar zimnice" na kojem je učestvovao veliki broj prodavaca prevashodno sa ponudom povrća koje je trenutno najtraženije za spremanje zimnice i zimskih zaliha. Iako su cene bile šarolike, za mnoge samo informativnog karaktera, veliki broj posetilaca koji se za kratko vreme smenjivao ipak je pazario i pronalazio dobar odnos cene i kvaliteta.

Na veliku ponudu svežeg voća i povrća, u kojima su definitivno dominirali kupus, kako glavice tako i rezani, zatim krompir, krastavci, paprika, karfiol, paradajz ali i voće ponajviše u vidu jabuka različitih sorti, kruške, dunje.. na nekolko mesta mogao se kupiti i već spremljena "zimnica", mešana salata, kiseli kupus, ajvar i paprika.

Tanjug/ Strahinja Aćimović
 

Ovom vašaru su se priključili volonteri udruženja "Naše malo je nekome sve", koje je u saradnji sa JKP "Subotičke pijace" prikupilo značajnu količinu voća, povrća, drugih namirnica i potrepština, koje su jednim delom već podeljene socijalno ugroženim porodicama u gradu i okolini.

- Ovo je naš drugi vašar zimnice za nešto manje od mesec dana. Godinu je nažalost obeležila sušta, nešto od poljoprivrendih proizvoda prispelo je tada, a nešto je aktuelno sada. Ovom prilikom smo se, sa našim zakupcima i korisnicima pijačnog prostora, priključili humanitarnoj akciji za pomoć socijalno ugroženim porodicama i time dali svoj doprinos. Drago nam je da smo ostvarili saradnju sa Udruženjem "Naše malo je nekome sve" i nadamo se da ćemo biti u prilici još koji put da organizujemo slične akcije - rekao je Aleksandar Aleksić, direktor JKP "Subotičke pijace". - Na ruku nam je išlo lepo vreme, dosta prodavaca se odazvalo kako da izloži svoju robu, tako i da donira za naše sugrađene slabijeg materijalnog stanja. Cene jesu nešto više nego što su ljudi navikli, ali to je trenutna realnost, shodno skoku cena mnogih drugih artikala koji utiču i na samu proizvodnju voća i povrća.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Ovom prilikome prikupljeno je oko pola tone svežeg voća, povrća ali i drugih namirnica koje se koriste u domaćinstvima u svakodnevnim potrebama.

- Hvala "Pijacama" što su prepoznali naže aktivnosti i što su bez okolišanja odlučili konretno da se uključe u akciju i svojim kapacitetima pomognu da realizujemo prikupljanje potrepština koje smo namenili za 11 porodica, mahom višečlanih ali i četvoro penzionera. Kroz našu grupu koordiniramo razvoženje ovih paketa na adrese krajnih korisnika, tako da se zahvaljujem i svima koji su nam na raspolaganju i u logističkom smislu - rekla je Tijana Mijović, volonterka i jedna od koordinatorki neformalnog humanitarnog udruženja "Naše malo je nekome sve".

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Pored prikupljanja robne pomoći, na pijacama "Kvantaš", "Teslina" i "Mlečna" tokom jučerašnjeg dana, u saradnji sa JKP "Subotičke pijace", postavljene su kutije za novčane donacije za naše sugrađane Leonu, Lea i Melindu.

I ovom prilikom naši humani sugrađani udruženi u neformalnu družinu pokazali su da jednako brinu za dobrobit socijalno ugroženih ali i sugrađana pred kojima su teške životne bitke.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Subotica.com

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike