24SEDAM VALJEVO Delegacija Jesenice u Valjevu

05.08.2022

14:37

0

Autor: 24sedam

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i zamenik gradonačelnika Nemanja Petrović su danas primili delegaciju Jesenice

24SEDAM VALJEVO Delegacija Jesenice u Valjevu
Jesenice2-1024x440 - Copyright Grad Valjevo

Delegacija slovenačkog grada Jesenice, koju predvodi gradonačelnik Blaž Račič, boravi od danas u Valjevu. Prilika da se nastavi davno uspostavljena saradnja se ukazala tokom ovogodišnjih Tešnjarskih večeri.

Kao i pre skoro pola veka kada su Valjevo i Jesenice postali zbratimljeni gradovi i ovaj put saradnju su inicirali pripadnici vatrogasnih jedinica dva grada – valjevskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva koji predvodi Vlada Milivojević i službi civilne zaštite i vatrogasaca Jesenice i susednog mesta Žirovnica.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i zamenik gradonačelnika Nemanja Petrović su danas primili delegaciju Jesenice, koju pored gradonačelnika, čine i komandant Vatrogasne jedinice Robert Prešern, komandant civilne zaštite Igor Arh i komandant civilne zaštite Žirovnice Marjan Dobnikar.

Povod za poziv Jesenici, sa kojom je Valjevo nekada bio zbratimljeni grad, jeste saradnja dva grada, najpre u oblasti civilne zaštite i vatrogasnih službi. Dva gradonačelnika su se složila da se nakon uspostavljanja saradnje u ovoj oblasti, otvara mogućnost i za ostale konakte stanovnika dva grada.

Podsetimo, Valjevo je bilo zbratimljeno posle Drugog svetskog rata sa gradovima Jesenice, Zadar, Jajce,  Kardeljevo (današnje Ploče), Kopar, Metković, Nikšić, Prilep i Sitard. Sa raspadom nekadašnje SFRJ devedesetih godina, ta prijateljstva među gradovima su se postepeno gasila.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Valjeva koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike