24SEDAM NEGOTIN Koncert KUD "Dimitrije Koturović" iz Beograda

11.09.2022

20:54

0

Autor: 24sedam

Ansambl je efektno program završio čuvenom „Vranjanskom svitom“

24SEDAM NEGOTIN Koncert KUD "Dimitrije Koturović" iz Beograda
Screenshot 2022-09-27 165131 - Copyright mokranjcevi-dani.com

Druge festivalske večeri na sceni Doma kulture „Stevan Mokranjac“ predstavilo se Kulturno umetničko društvo „Dimitrije Koturović“ iz Beograda.

Ovo društvo , osnovano 1967. u Rakovici u Beogradu, verni čuvar narodne tradicije, nošnje, pesme i igre Srbije i Balkana predstavilo se u Negotinu na 56. „Mokranjčevim danima“ igrama iz Kosovskog Pomoravlja, Šumadije, okoline Pirota, šopskom „Trojkom“ ali i Vlaškim igrama ovog kraja.

Publici u sali Doma kulture pesmom iz Sumrakovca „Smilj, Smiljana kitu cveća brala“ predstavila se Isidora Ranković, a Jelisaveta i Svetislav Šutić, dobitnici brojnih nagrada na takmičenjima frulaša širom Srbije kolom „Beograđanka“, dok jue orkestar KUD „Dimitrije Koturović“ izveo splet narodnih melodija u aranžmanu Vojislava Živića, pišu mokranjcevi-dani.com.

Ansambl je efektno program završio čuvenom „Vranjanskom svitom“.

- Moram da priznam da smo bili iznenađeni pozivom da učestvujemo i budemo deo festivala. Festival poznajemo iz priče i pratimo tradcionalna dešavanja u zemlji. Prvi put dolazimo u istočnu Srbiju i oduševljeni smo – kaže Aleksandar Petrović,  asistent umetničkog rukovodioca KUD “ Dimitrije Koturović“.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Negotin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike