24SEDAM NEGOTIN “Čučuk Stana” u Muzeju Hajduk Veljka

15.07.2022

12:06

0

Autor: 24sedam

Monodrama “Čučuk Stana - Srpkinja i Grkinja” premijerno je odigrana 2020. na trećem Festivalu malih pozorišnih formi u Zaječaru

24SEDAM NEGOTIN “Čučuk Stana” u Muzeju Hajduk Veljka
Negotin - Copyright Opština Negotin

Na letnjoj pozornici Muzeja Hajduk Veljka u Negotinu odigrana je monodrama zaječarskog teatra “Čučuk Stana - Srpkinja i Grkinja”.

Glumica Nataša Petrović kao Čučuk Stana, supruga dvojice junaka, Hajduk Veljka i Georkakisa Nikolaua Olimpiosa, vođe Heterističkog ustanka u Grčkoj, oduševila je Negotince igrajući na letnjoj sceni Muzeja Hajduk Veljka monodramu “Čučuk Stana - Srpkinja i Grkinja”, po tekstu i u režiji Željka Hubača.

-Predivno je, prosto nemam reči, taj ambijent i sve to još više me je ponelo i mislim da nikad bolje nisam igrala. A ova scena je jako posebna i nekako te i ponese, valjda što znam da je tu negde vojevao Hajduk Veljko i ona, pa su to i posebne emocije koje se ne mogu opisati. Odrastala sam uz Čučuk Stanu i Hajduk Veljka- kaže Nataša Petrović i dodaje da je ovu heroinu zavolela i zahvaljujući baki koja se poput nje zvala Stana, navode Novosti.

Monodrama “Čučuk Stana - Srpkinja i Grkinja” premijerno je odigrana 2020. na trećem Festivalu malih pozorišnih formi u Zaječaru, a  sa velikim uspehom igrana je i na brojnim pozorišnim scenama i festivalima širom Srbije.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Negotin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike