24SEDAM NEGOTIN Šef odeljenja za saradnju delegacije EU u Srbiji u poseti opštini Negotin

09.08.2022

09:52

0

Autor: 24sedam

Bertolini je istakao da je najvažnije da se investira u ljude, posebno mlade ljude, koji predstavljaju najvažniju kariku u procesu unapređenja razvoja opština

24SEDAM NEGOTIN Šef odeljenja za saradnju delegacije EU u Srbiji u poseti opštini Negotin
298566439_424547799699517_7734305094099642088_n - Copyright Opština Negotin

U okviru svoje prve posete istočnoj Srbiji Nikola Bertolini, šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji danas je posetio opštinu Negotin. Nakon obilaska rodne kuće kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca koja će uskoro biti komunalno uređena i sa ostalim objektima muzeja tehnički unapređena, uz postavljanje digitalne opreme sredstvima Evropske unije, u razgovoru sa Vladimirom Veličkovićem, predsednikom Opštine Negotin, dotakao se najvećih projekata koji će uskoro biti realizovani u našoj opštini i iznalaženju novih prilika za saradnju.

„Ono što me posebno zanima je kako opštine u ovom regionu, poput Negotina koji ima jednu od najvećih teritorija u zemlji, ima tako malo ljudi. Ljudi odlaze odavde, a ono što bismo mi voleli da vidimo jeste kako možemo zajedno kroz međusobnu saradnju da doprinesemo tome da pre svega zadržimo mlade i privučemo druge da dođu i žive ovde. Još jedna stvar koja je jako važna ne samo za Negotin, već i za sve ostale opštine jeste pridruživanje Srbije Evropskoj uniji. Moraćemo svi zajedno da radimo na povećanju kapaciteta lokalnih samouprava, a lokalne samouprave istovremeno da rade na većoj saradnji sa građanima kako bi građani postali bolji partneri opštini na tom putu.“ izjavio je medijima Nikola Bertolini, šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Bertolini je još istakao da je najvažnije da se investira u ljude, posebno mlade ljude, koji predstavljaju najvažniju kariku u procesu unapređenja razvoja opština.
 
„ Smatram da je ovaj današnji razgovor sigurno otvorio još neke nove ideje i smernice na koje ćemo u narednom periodu obratiti posebnu pažnju. Razgovor je bio veoma konstruktivan. Mi smo predočili naše potencijale, probleme sa kojima se suočavamo u relizaciji, tako da mi je drago što je gospodin Betolini prepoznao probleme sa kojima se suočavamo i smatram da ćemo u narednom periodu neke stvari moći da izmenimo. Naš problem kao i većine opština van centra naše zemlje i u našem okruženju, jeste obezbeđenje potrebnih kadrova za bržu realizaciju više projekata. Mislim da ćemo zajedno naše kapacitete u narednom periodu uspeti da promenimo da bolje.“ rekao je predsednik Veličković.

U nastavku posete Nikola Betolini je razgovarao sa direktorima i predstavnicima turističkih organizacija iz Smedereva, Požarevca, Golupca, Majdanpeka, Kladova i Negotina i obišao komplekse pivnica u Rogljevu i Rajcu koje će biti rekonstruisane sredstvima Evropske unije.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Negotin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike