Veliki požar kod Malog Zvornika: Gori preko 20 hektara šume!

25.07.2022

16:28

0

Stanje se polako smiruje, ali još uvek nije sve pod kontrolom i postoji strepnja da se požar ne rasplamsa dalje prema kućama

Veliki požar kod Malog Zvornika: Gori preko 20 hektara šume!
španija - Copyright Profimedia

U mestu Sakar kod Malog Zvornika izbio je veliki požar i prema prvim nezvaničnim procenama, gori oko 20 hektara šume.

Situacija je još uvek ozbiljna, a kako prenose Lozničke novosti, ugrožen je dalekovod za Veliku Reku, a na lice mesta upućene su jedinice iz Loznice i Ljubovije i svi radnici elektrodistribucije u Malom Zvorniku.

Prema rečima Zorana Jevtića, predsednika opštine, stanje se polako smiruje, ali još uvek nije sve pod kontrolom i postoji strepnja da se požar ne rasplamsa dalje prema kućama.

- Vatra i dalje gori, ali je još uvek udaljena od prvih kuća i naselja. Zahvatila je brdo prema arheološkom nalazištu Orlovine, iz pravca sakarske plaže prema Malom Zvorniku. Naši vatrogasci su znatno sanirali plamen, došle su u pomoć i kolege iz Loznice i Ljubovije. Jedna ekipa mora da krene od Bučevskog potoka preko brda do vrha stene, a deo tima ostaje na sadašnjem položaju da dežura jer postoji mogućnost da vetar ponovo pokrene plamen prema kućama. Nezgodna je lokacija, nedaleko od naselja Potokovići koje ima petnaestak domaćinstava - rekao je Jevtić dodajući da za sada ne zna šta je uzrok požaru.

On je dodao da se u akciju gašenja i sprečavanja širenja vatre uključilo i 30 meštana i omladinaca iz Sakara, kao i da je dao uputstvo predsedniku mesne zajednice da isključivo slušaju instrukcije vatrogasaca i da ne čine ništa na svoju ruku kako ne bi došlo do neželjenih posledica.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike