Porodica Damljanović ima neobičnog kućnog ljubimca: "Druži se sa kučetom i mačetom, uopšte ih se ne plaši" (FOTO)

19.07.2022

04:54

0

Novom članu domaćinstva najviše su se obradovali unuka Jana i unuk Matija

Porodica Damljanović ima neobičnog kućnog ljubimca: "Druži se sa kučetom i mačetom, uopšte ih se ne plaši" (FOTO)
ljubimac (1) - Copyright RINA

Seoska dvorišta mahom su puna domaćih životinja, neretko uz mačke i pse šetkaju se patke i paunovi, ali porodica Damljanović iz Koštunića na Suvoboru može se pohvaliti neobičnim kućnim ljubimcima. Dušan je u podnožju Ravne Gore pronašao malo lane i poneo ga kući, a sada je ta životinjica novi član njegove porodice.

- Našao sam ga pod Ravnom Gorom u šumarku. Imalo je oko dva i po kila. Odlučio sam da ga donesem kući jer samo u šumi ne bi preživelo. Zvao sam veterinara da nas uputi kako da vodimo računa o lanetu, a koji nam je rekao da dajemo dvotrećinsko mleko i sa tim smo počeli da ga gajimo. Sad kad je malo poraslo i ojačalo najviše voli da jede krastavce - kaže kroz osmeh Dušan za RINU.

Iako iz različitih svetova, ovaj neobični ljubimac brzo se sprijateljio sa mačkom i sa psom, koji su u dvorištu Damljanovića na svom terenu. Kako kaže domaćin, lepo su prihvatili novog i pomalo uplašenog gosta koji se uz njih pripitomio.

- Lane živi i druži se sa kučetom i mačkama i uopšte ih se ne plaši. Ja ga još uvek ne dam u prirodu. Plašim se da ga ne rastrgnu i ubiju psi i vukovi. Ono se prilično pripitomilo i ne ume da se čuva. Ne dam je dok ne odraste, dok ne postane prava srna - rekao je Dušan.

Novom članu domaćinstva najviše su se obradovali unuka Jana i unuk Matija, koji kažu da ih malo lane neodoljivo podseća na junaka diznijevog crtanog filma, Bambija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike