24SEDAM KRALJEVO U Bogutovcu gradi se novi most preko Ibra

27.06.2022

12:31

0

Autor: 24sedam

Stari, dotrajali, drveni viseći most izgrađen pre više od pola veka koji je još pre nekoliko godina izgibio upotrebnu dozvolu, nedavno je srušen

24SEDAM KRALJEVO U Bogutovcu gradi se novi most preko Ibra
Kraljevo - Copyright Printscreen/YouTube/RSFranceIDF

Ukoliko sve protekne prema planu i predviđenoj građevinskoj dinamici, meštani Bogutovca od kraja ove godine preko Ibra će prelaziti potpuno novim mostom.

Stari, dotrajali, drveni viseći most izgrađen pre više od pola veka koji je još pre nekoliko godina izgibio upotrebnu dozvolu, nedavno je srušen. Neposredno nakon toga na istom mestu su započeti pripremni radovi za izgradnju nove ćuprije.

– Vrednost investicije je 56 miliona dinara, a rok za završetak je kraj ove godine. U toku su pripremni radovi za izgradnju armirano-betonskog mosta ukupne dužine 112 i širine 2,5 metara sa tri raspona na četiri betonska stuba – kaže Ivan Petrović, glavni inženjer za održavanje JVP „Srbijavode“ koje je investitor i nosilac projekta, dok je izvođač radova konzorcijum tri firme iz Beograda, Vlasotinca i Kraljeva.

Prema njegovim rečima, iako je u pitanju pešački most, biće omogućeno da preko njega s jedne na drugu obalu Ibra u slučaju potrebe pređu i vatrogasna, policijska i vozila hitne pomoći.

Izgradnjom novog mosta biće ispunjeno i obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića ovdašnjim meštanima koji će za nekoliko meseci potpuno bezbedno prelaziti preko Ibra.

– Stari most je odavno odslužio svoje i nije imalo nikakvog smisla da se ulaže u popravku. Sajle su potpuno popustile, konstrukcija korodirala i osabila, a daske satrulile – priča meštanim Dimitrije Gajić. – Snalazićemo se nekako dok novi most ne bude završen, a najvažnije da prelazak preko Ibra više neće biti na sopstveni rizik.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada kraljeva koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike