24SEDAM MALI ZVORNIK Peti dan Vidovdanskog turnira u malom fudbalu

25.06.2022

13:06

0

Autor: 24sedam

Naoblačenje i sparno vreme otežavali su i usporavali igru

24SEDAM MALI ZVORNIK Peti dan Vidovdanskog turnira u malom fudbalu
Панорама_Зворника - Copyright Wikipedia

Petog dana Vidovdanskog turnira u malom fudbalu, prvu utakmicu igrali su, od 18.10, Restoran Slavija Zvornik – SGR Stem Gradnja Mali Zvornik iz grupe B. Slavija je konačno bila suočena sa ravnopravnim protivnikom, do polovine drugog poluvremena.

Rezultat 6:3 (3:2). Pavle Radić je najuspešniji šuter ove utakmice i golgeter Restorana Slavija. Pogotke za pobedničku ekipu su postigli Danijel Ćulum, Pavle Radić (drugi, treći, peti i šesti) i Raco Vasić. Danilo Cvijanović strelac je dva pogotka (prvi i treći) za SGR Stem gradnja, a beležimo i autogol Novice Markovića iz protivničke ekipe Slavije.

Još uvek nemamo het-trik. Iz kriketa, ovaj izraz je preuzet u fudbal i koristi se kada isti igrač postigne tri pogotka. Oko tačne definicije postoje razlike, pošto neki smatraju da je za het-trik potrebno postići tri gola u jednom poluvremenu. Originalno pravilo je da het-trik važi kada postigneš tri gola za redom, pod uslovom da između prvog i trećeg pogotka nijedan saigrač ili protivnički igrač nije postigao pogodak.

Kafe Sport Karakaj – FK Velika Reka, iz grupe B igrali su od 19.00.

Utakmica puna obrta, uspešno prekinutih akcija protivnika i ravnoteže snaga.

Rezultat na kraju utakmice 3:3. Strelci za Kafe Sport Karakaj su Nezir Alić (prvi i treći pogodak) i Sreten Milošević. Golove za FK Velika Reka postigli su Goran Aleksić (prvi i drugi) i Nikola Đorđić.

Ekipa Velike Reke nije iskoristila poslednju priliku da, nakon šestog prekršaja protivnika, postigne četvrti pogodak iz kaznenog udarca, u poslednjim sekundama utakmice.

Naoblačenje i sparno vreme otežavali su i usporavali igru.

FK Granit Radalj i ZTR Total TV Antena Sat Zvornik, u grupi A, igrali su treću utakmicu. Obe ekipe bile su uspešnije u odbrani, odolevajući brojnim napadima. FK Granit precizniji u prvom poluvremenu (1:0), a krajnji rezultat je 2:1. Aleksadar Erić i Marko Milijašević postigli su pogotke za FK Granit, a Nemanja Josipović ublažio je poraz golom za Total TV Antena Sat Zvornik.

 

Poslednju utakmicu ove večeri, pod svetlima reflektora, igrali su Ribarnica Laki fiš Mali Zvornik i FK Rudar Brasina, u kvalifikacionoj grupi B. Rezultat 6:0 (1:0) za Rudar, koji je u finišu susreta postigao maksimum. Nakon prvog poluvremena Rudar je vodio rezultatom 1:0, a odbrana protivnika bila je na visini zadatka do trećeg gola, pod stalnim naletima igrača u zelenim dresovima. Dve mlade ekipe pružile su kvalitetnu utakmicu gledalištu. Golove za FK Rudar postigli su: Nikola Todorović, Rado Jasikovac (drugi i šesti), Stefan Savić (treći i peti) i Dane Tomić.

Ističemo da je organizacioni odbor usvojio sugestije učesnika prošlogodišnjeg turnira i vratio stare propozicije o trajanju utakmica kvalifikacija za četvrtfinale, te se sada igraju dva poluvremena od po 15 minuta, što je značajno podstaklo fudbalere na dinamičniju igru na koju su kondiciono spremni jer ne očekuju napore kojima su bili izloženi protekle godine kada su, po letnjem vremenu, sve utakmice trajale 40 minuta.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Mali Zvornik koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike