24SEDAM MALI ZVORNIK Prvi dan Vidovdanskog turnira u malom fudbalu

21.06.2022

12:56

0

Autor: 24sedam

Sudijski par ovogodišnjeg turnira su Branivoje Kulić i Predrag Dišić

24SEDAM MALI ZVORNIK Prvi dan Vidovdanskog turnira u malom fudbalu
Панорама_Зворника - Copyright Wikipedia

Prvog dana XXVIII vidovdanskog turnira u malom fudbalu sastale su se sve ekipe iz grupe A kvalifikacija za četvrfinale i dve ekipe iz grupe B.

Ističemo da je organizacioni odbor usvojio sugestije učesnika prošlogodišnjeg turnira i vratio stare propozicije o trajanju utakmica kvalifikacija za četvrtfinale, te se sada igraju dva poluvremena od po 15 minuta, što je značajno podstaklo fudbalere na dinamičniju igru na koju su kondiciono spremni jer ne očekuju napore kojima su bili izloženi protekle godine kada su, po letnjem vremenu, sve utakmice trajale 40 minuta.

Sudijski par ovogodišnjeg turnira su Branivoje Kulić i Predrag Dišić.

Poslednjeg dana proleća, od 18.15 igrali su Hoteli Rojal (Royal Drina-Royal Spa) i FK Granit Radalj.

Utakmica je bila dinamična, sa ispoljenom grubljom igrom, a završena je rezultatom 5:1 (2:0).

Strelci: Hoteli Rojal – Nikola Stanković, Predrag Đurić (drugi i peti gol), Goran Ristić i Ljubiša Radović. Pogodak za FK Granit Radalj postigao je Slobodan Nikolić.

U 19.00 sastale su se, nama do sada nepoznate ekipe, koje mogu biti i prijatno iznenađenje turnira: Benzinske pumpe Rankić Bratunac – Antena Sat Total TV Zvornik. Evidentan je uravnotežen odnos snaga ove dve ekipe. Prvo poluvreme završeno je prednošću tima Benzinske pumpe Rankić Bratunac od 1:0. ali je u finišu utakmica okončana nerešeno 3:3.

Strelci: Slađan Vasić, Darko Vasić i Milorad Ostojić, za ekipu Benzinske pumpe Rankić Bratunac, a Nemanja Josipović postigao je prvi i treći gol za Antena Sat Total TV Zvornik. Strelac drugog pogotka je Davor Ćopić.

Minutom ćutanja igrači i publika odali su poštu prerano počivšem sportskom radniku, izveštaču sa sportskih događaja, treneru i fudbaleru Samiru Salihbegoviću.

Učesnik je, voditelj i član organizacionih odbora brojnih vidovdanskih turnira u protekle dve decenije. Ostvaren suprug, otac, odan prijatelj, Samir je bio posvećeni sportski radnik, za primer generacijama mladih fudbalera sa kojima je sarađivao, ostvarivši značajan uspeh u karijeri trenera mlađih selekcija.

Od 20.00 igrale su ekipe: Agrar Veselinović Prnjavor i Samir Salihbegović Ćamo Mali Zvornik (ekipa čiji je sponzor FK Jedinstvo).

Nastupili su, mahom, poznati igrači koji pružaju bravure dostojne pohvala i nagrada. Rezultat je 3:0 (1:0), a strelci za Agrar Veselinović Prnjavor su bili Filip Blagojević (prvi) i Milorad Bojić (drugi i treći pogodak).

Jedina utakmica ekipa kvalifikacione grupe B između Restorana Slavija i Kafea (Caffe) Sport Karakaj odigrana je poslednja, od 21.00.

Rezultat 6:4 (6:2).

Odlična utakmica, na momente je bilo teško pratiti dinamiku poteza i realizaciju udaraca na gol protivnika.

Strelci za Restoran Slavija su Danijel Ćulum (prvi, četvrti i peti pogodak). Pavle Radić, Stevo Jokić i Radovan Vasić. Pogotke za Kafe Sport Karakaj postigli su Sreten Milošević, Nezira Alić (drugi i treći gol), a Pavle Radić iz protivničke ekipe imao je peh da postigne autogol.

Drugog dana turnira sastaju se:

U 18.00, Ribarnica Laki fiš Mali Zvornik – SGR Stem Gradnja Mali Zvornik;
Od 19.00, FK Rudar Brasina – FK Mladost Borina;
U 20.00 časova SGR Stem Gradnja – FK Velika Reka;
U 21.00 Hoteli Rojal – Benzinske Pumpe Rankić Bratunac.

Manifestaciju i ove godine organizuje Sportski savez Drina, a pokrovitelj je Opština Mali Zvornik.

Uplata po ekipi je 10.000 dinara, a najbolje među njima očekuje do sada najveći nagradni fond.
I mesto 210.000,00 dinara; II mesto 50.000 dinara.

Posebne nagrade – Najbolji golman, strelac, igrač, mladi igrač i mladi golman. Ove godine biće nagrađeni najlepši gol i najlepši potez turnira.

Vidovdanski turnir u Malom Zvorniku održava se tradicionalno od 1994. godine na igralištu malih sportova, a inicijativu je realizovala tada neformalna omladinska organizacija u Malom Zvorniku. Danas su to darodavci i redovni sponzori ovog takmičenja.

Nakon usvajanja novog Zakona o sportu, našu fudbalsku manifestaciju od 2017. godine organizuje Sportski savez Drina, čiji je generalni sekretar profesor fizičkog vaspitanja Aleksandar Andrić, a pokrovitelj Vidovdanskog turnira je opština Mali Zvornik.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Mali Zvornik koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike