24SEDAM KRALJEVO Održana osamdeset prva sednica Gradskog veća Grada Kraljeva

17.06.2022

15:00

0

Autor: 24sedam

Donet je Zaključak kojim se utvrđuje Predlog odluke o donošenju Plana generalne regulacije „Rudno“, i kojim se Skupštini grada Kraljeva predlaže donošenje ove odluke

24SEDAM KRALJEVO Održana osamdeset prva sednica Gradskog veća Grada Kraljeva
DSC_1731 - Copyright Grad Kraljevo

Na osamdeset prvoj, vanrednoj, sednici Gradskog veća grada Kraljeva, kojom je predsedavao gradonačelnik dr Predrag Terzić, gradski većnici razmatrali su osam tačaka dnevnog reda.

Donet je Zaključak kojim se utvrđuje Predlog odluke o donošenju Plana generalne regulacije „Rudno“, i kojim se  Skupštini grada Kraljeva predlaže donošenje ove odluke.

Veće je donelo Rešenje o davanju saglasnosti Crvenom krstu Kraljevo iz Kraljeva, zakupcu poslovnog prostora – nepokretnosti u Ulici 7. jula broj 26 u Kovanluku, na kp broj 450/76 KO Kovanluk, za izvođenje radova koji imaju karakter investicionog održavanja zakupljenog poslovnog prostora.

Na sednici Gradskog veća doneto je Rešenje o izmeni Rešenja broj: 011-331/2019-I od 6. decembra 2019. godine kojim je obrazovana Komisija za otuđenje građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada.

Kraljevački većnici pozitivno su se izjasnili na dva zaključka o davanju saglasnosti na Rešenje načelnika Gradske uprave grada Kraljeva – broj 1496/22 od 9. juna 2022. godine o izmenama i dopunama rešenja kojima je utvrđena raspodela korišćenja budžetskih sredstava kod indirektnih korisnika mesnih zajednica odnosno broj 1528/22 od 14. juna 2022. godine o izmeni Rešenja broj 65/22 od 12. januara. 2022. godine kojim je izvršena prenamena budžetskih sredstava za kapitalne transfere za Osnovno obrazovanje i vaspitanje za Osnovnu školu „Svetozar Marković“.

Članovi Gradskog veća su doneli Rešenje o utvrđivanju rasporeda i vremena dnevnog korišćenja bez naknade Atletskog stadiona u Kraljevu u periodu od 1. maja 2022. godine do 30. aprila 2023. godine.

Kraljevački većnici doneli su Rešenje o izmenama i dopunama Rešenja o obrazovanju i imenovanju članova Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima.

Veće je donelo Zaključak o prihvatanju inicijative Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta „Kraljevo“ za dostavljanje predloga za rekonstrukciju kolovozne konstrukcije ulica i nekategorisanih puteva u svrhu podsticaja proizvodno-privrednih aktivnosti i razvoja seoskog turizma (realizacija tačke G.2.1.3. Programa uređivanja građevinskog zemljišta za 2022. godinu).

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Kraljeva koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike