24SEDAM KRALJEVO Obeležen jubilej – pola veka auto-trka na Beranovcu

13.06.2022

14:17

0

Autor: 24sedam

Uprkos lošim vremenskim uslovima, veliki broj ljubitelja brzih automobila iz našeg grada, ali i okolnih mesta i gradova, okupio se da podrži takmičare i uživa u performansu

24SEDAM KRALJEVO Obeležen jubilej – pola veka auto-trka na Beranovcu
viber_image_2022-06-13_08-48-13-082-1 - Copyright Grad Kraljevo

U gradu Kraljevu, za dane vikenda, na Autodromu Beranovac, održana je auto-trka na kružnim stazama NAGRADA KRALjEVA 2022 – „Beranovac 50 godina“, u organizaciji AMSK „KV Racing Team“, uz pomoć Sportskog saveza Kraljeva i Grada Kraljeva.

Uprkos lošim vremenskim uslovima, veliki broj ljubitelja brzih automobila iz našeg grada, ali i okolnih mesta i gradova, okupio se da podrži takmičare i uživa u performansu.

Baš u našem gradu, na stazi vojnog poligona, davne 1972. godine, održana je prva trka za šampionat Jugoslavije u automobilizmu, a ove godine, trkom nacionalnog šampionata u automobilizmu, obeležava se jubilej – 50 godina auto-trka na Beranovcu.

Gradonačelniku grada Kraljeva dr Predragu Terziću pripala je čast da zvanično otvori takmičenje. On je poželeo dobrodošlicu brojnoj publici na, kako je istakao, jedini pravi autodrom na Balkanu, a takmičarima da ostvare najbolje rezultate.

„Danas je veliki dan za sve Kraljevčane koji već pola veka uživaju u trkama na Beranovcu. Za 50 godina postojanja ovde su se dokazivale generacije kraljevačke dece i takmičara iz Kraljeva, Srbije i iz cele bivše Jugoslavije“, izjavio je Terzić.

On je zahvalio Sportskom auto i karting savezu Srbije i klubu „KV Racing Team“, koji su zajedno sa Gradom Kraljevom organizovali ovu jubilarnu trku.

„Uveren sam da ćemo zajedno sa ovim entuzijastima raditi što je moguće više na ulaganju finansijskih sredstava u sređivanje staze kako bismo svake godine imali nekoliko ovakvih trka“, istakao je gradonačelnik, pa dodao:

„Veliki broj Kraljevčana se okupio iako vremenski uslovi nisu baš najbolji i to je dokaz da Beranovac živi. Siguran sam da ćemo u godinama koje slede nastaviti da se takmičimo na novom, još lepšem, autodromu na Beranovcu.“

Prema rečima predsednika Sportskog auto i karting saveza Srbije Dejana Čolovića, kraljevački klub „KV Racing Team“ je tri meseca, danonoćno, ulagao nadljudske napore, zajedno sa Gradom i komunalnim službama, ali i privatnim sektorom,  u sređivanje staze na Beranovcu koja je bila zapuštena i ruinirana.

Čolović je zahvalio Ministarstvu omladine i sporta, Sportskom savezu Srbije i Auto-moto savezu, što su pružili podršku u organizaciji i obezbedili sredstva kako bi sve prošlo u najboljem redu. Posebnu zahvalnost uputio je gradonačelniku grada Kraljeva koji je pomogao da se obezbede sredstva za uređivanje i asfaltiranje staze kako bi bila bezbednija za vožnju.

Predsednik SAKSS-a izrazio je zadovoljstvo što su se klubovi odazvali u velikom broju, pa poželeo takmičarima dobru i bezbednu vožnju stazom koja je, sa 5.200 metara skraćena na 4.000 metara i znatno je bezbednija.

Prema rečima organizatora manifestacije i predsednika AMSK „KV Racing Team“ Branislava Paunovića, na trku povodom jubileja prijavila su se 64 takmičara po klasama koja će se takmičiti u tri divizije – klasa od tri do deset, klasa jugo mali n, klasa jugo hibrid, a kao „poslasticu“ za kraj spremili su diviziju kup starovremenskih automobila – fića. Svaka divizija vozi 16 krugova, a u kupu starovremenskih automobila osam. Na beranovačkoj stazi su se oprobali i učesnici iz regiona, a počasni gosti manifestacije bili su dobro poznati asovi Žarko Terzić, Mikica Vesnić, Paja Komnenović i Mika Đelmas.

Čolović je zahvalio gradonačelniku dr Predragu Terziću, kao i Sportskom savezu Kraljeva, na pruženoj podršci u realizaciji ove značajne manifestacije kojom je jubilej obeležen baš kako dolikuje i Gradu i Autodromu Beranovac.

Na Trgu srpskih ratnika, prilikom promocije i najave auto-trka na kružnim stazama NAGRADA KRALjEVA 2022 – „Beranovac 50 godina“, Kraljevčani su imali priliku da vide izložene automobile novijih generacija koji se još uvek nisu pojavljivali na šampionatu, a koji su u revijalnom delu atraktivnom vožnjom doprineli euforičnoj atmosferi na samom početku manifestacije.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Kraljeva koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike