"Uplašimo se kad neko baci petardu, pomislimo da je Sloboda": Muke meštana sela kraj Čačka - sigurnije samo kad dođu demineri (FOTO)

21.04.2022

20:02

0

Od velikih detonacija na okolnim stambenim objektima i zgradama pričinjena je ogromna materijalna šteta

"Uplašimo se kad neko baci petardu, pomislimo da je Sloboda": Muke meštana sela kraj Čačka - sigurnije samo kad dođu demineri (FOTO)
1650541808_cacak-demineri-ostati-neeksplodiranih-ubojitih-sredstava-fotorina5 - Copyright RINA

Dva akcidenta koja su se prošle godine dogodila u vojnoj fabrici Sloboda u razmaku od samo 15 dana, uzdrmala su i digla ceo jedan grad na noge. 

Meštani sela Pridvorice, Ježevice i Pakovraća, koja se nalaze u blizini fabričkog kruga, i nakon deset meseci osećaju strah od mogućih novih detonacija, a i danas sakupljaju gelere u svojim dvorištima.

- Nakon svega što smo proživeli, kada neko baci petardu nije nam svejedno, osećamo dozu straha. Svašta smo nalazili oko naših kuća, od ostataka municije do neeksplodiranih ubojitih sredstava, i to i danas traje. Čim nešto zapuca napolju, mi izlećemo i molimo se Bogu da nije ponovo Sloboda - kazala je za RINU, Dragica Luković žiteljka sela Ježevica.

Od velikih detonacija na okolnim stambenim objektima i zgradama pričinjena je ogromna materijalna šteta.

- Kada čujemo da demineri dolaze, znači da neko misli o tome i vodi računa i to nam uliva dozu sigurnosti, pogotovu što smo mi ovde starosedeoci. Osećamo se bezbednije kad demineri pronađu naprave koje nisu eksplodirale i adekvatni ih uklone - kažu meštani.

Demineri redovno dolaze skoro godinu dana, a kako obaveštavaju iz kompanije „Sloboda", od 26. do 29. aprila, u krugu preduzeća će ponovo biti uništavana neeksplodirana ubojita sredstva.

Realizacija kontrolisanih uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava realizovaće se pomenutim danima od 7 do 15 časova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike