Uloženo skoro 9,4 milijarde dinara: Miloš Vučević o urađenim infrastrukturnim projektima u Novom Sadu

07.03.2022

09:20

0

Uz fotografije koje ilustruju sve što je urađeno, precizirao je kako su ulagane investicije

Uloženo skoro 9,4 milijarde dinara: Miloš Vučević o urađenim infrastrukturnim projektima u Novom Sadu
Miloš Vučević - Copyright TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada podelio je na Instagramu šta je sve uloženo u infrastrukturu grada na čijem je čelu.

Ističući da je infrastruktura jednog grada kičma njegovog postojanja i razvoja, te da njena rasprostranjenost i kvalitet najbolje govore o kvalitetu života građana, on je naveo da je ovom pitanju posvećena velika pažnja.

Tako je precizirao da su od 2012. do 2021. godine investirana ogromna sredstva u kanalizacionu i vodovodnu mrežu, vrelovode, zelenilo, zalivne sisteme i mehanizaciju. te da je u pitanju skoro 9,4 milijarde dinara!

Uz fotografije koje ilustruju sve što je urađeno, precizirao je kako su ulagane investicije.

"Skoro 5,5 milijardi dinara uložili smo u izgradnju i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže. Ukupno su urađena 24 projekta na raznim lokacijama, nijedan deo grada nije privilegovan, niti zaboravljen, na vodovodno-kanalizacionoj mreži je rađeno od Petrovaradina i Limana, do Jugovićeva, Bocke i Adica, Detelinare, Stepanovićeva i Pejićevih salaša. Radili smo je i za potrebe velikih industrijskih pogona iz radne zone "Kać", ali i za rešavanje višedecijskih vodovodno-kanalizacionih problema "običnih" građana", naveo je Vučević dodajući da je više od 627 miliona dinara uloženo u podizanje zelenila, izgradnju objekta i novog rasadnika, izgradnju zalivnih sistema i uređenje SP "Kamenički park"

Takođe, više od 600 miliona dinara investirano je u nabavku kamiona, autočistilica i nabavku i postavljanje podžemnih kontejnera

"Sa preko 2, 8 milijarde je finansirana izgradnja i rekonstrukcija objekata vrelovoda. Ukupno je izvedeno 17 projekata, a posebno je značajno što su investicije u celosti finansirane iz sopstvenih sredstava JKP "Novosadska toplana" Novi Sad , što govori o kvalitetu poslovanja ovog esencijalnog JKP-a", rekao je Vučević.

Na kraju je rekao da je spisak urađenog impresivan, a da Grad u sledećih 10 godina svog razvoja mora prevazići postignuto, jer tako se postiže pravi napredak.

"Očekujem podršku svih naših sugrađana, jer samo zajedno možemo ispuniti ove visoke ciljeve! Dela govore!", poručio je Vučević.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike