Na vidiku rešenje problema najveće „ekološke bombe“ u Srbiji: Zatvara se nesanitarna deponija kod Prijepolja

10.11.2020

11:33 >> 17:00

0

Autor: Jovana Vrećo

Smeštena je uz reku Lim i predstavlja dugogodišnji problem Prijepoljaca

Na vidiku rešenje problema najveće „ekološke bombe“ u Srbiji: Zatvara se nesanitarna deponija kod Prijepolja
Copyright Foto:RINA

Jedan od najvećih ekoloških problema u Srbiji uskoro bi mogao da bude rešen. Predstavnici opština Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i gradova Užica i Čačka na sastanku sa novom ministarkom za zaštitu životne sredine , Irenom Vujović, dogovorili su zatvaranje nesanitarne deponije Stanjevine u Prijepolju.

– Na sastanku je dogovoreno i precizirano da se hitno započne sa izgradnjom transfer stanice `Banjica` i sanacijom deponije Stanjevine. U roku od sedam dana neophodno je raspisati javnu nabavke za ove dve investicije. Takođe je dogovoreno da ministarka Vujović poseti opštinu Prijepolje u narednim danima – saopšteno je iz opštine Prijepolje.

Nesanitarna deponija Stanjevine, koja je smeštena uz reku Lim, dugogodišnji je problem Prijepoljaca, naročito meštana naselja Zalug koje se nalazi preko puta.

RINA

Javno- komunalno preduzeće na tom mestu svakodonevno baca oko 30 tona različitog otapada, a na njoj je vrlo često dolazilo i do požara.

Velike količine otpada sa ove deponije, plutajući rekom Lim stižu i do Priboja i na taj način stvara se potencijalna „ekološka bomba“ koja građanima može doneti velike probleme.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike