Evo kakvo nas vreme očekuje za praznik: RHMZ saopštio detaljnu prognozu

12.02.2022

15:50

0

Početak nedelje donosi nam još toplije vreme

Evo kakvo nas vreme očekuje za praznik: RHMZ saopštio detaljnu prognozu
Knez Mihailova lepo vreme setnja januar 0501 2022 foto kaca (16) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Pravo prolećno vreme zadržaće se još nekoliko narednih dana istakao je direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije prof. dr Jugoslav Nikolić.

On je naveo da će danas vreme biti promenljivo oblačno sa sunčevim intervalima, i da će se najniža temperatura kretati od -4 do 3 stepeni, a najviša od 6 do 10 stepeni.

Početak nedelje donosi nam još toplije vreme, koje će se zadržati i za praznik.

- U ponedeljak će u većem delu biti pretežno sunčano, osim na jugu i istoku Srbije, gde će se zadržati umereno do potpuno oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom, a košava će slabiti. Najniža temperatura kretaće se od -3 do 2 stepeni, a najviša od 10 do 15 stepeni. Uveče i tokom noći u Podrinju i Vojvodini ponegde kratkotrajna kiša - rekao je Nikolić i dodao:

- U utorak u većem delu pretežno sunčano i još toplije. Na jugu Srbije promenljivo oblačno. Najniža temperatura od -2 do 6 stepeni, a najviša od 12 do 18 stepeni.

Blaga promena vremena očekuje se u noći između utorka i srede kada nam dolazi naoblačenje s kišom, a na planinama i sa snegom.

U sredu se očekuje postepeni prestanak padavina, posle podne i uveče razvedravanje. Kratkotrajna kiša očekuje se samo na severoistoku Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike