24SEDAM PANČEVO Potpisani ugovori sa korisnicima u okviru projekta "Odskočna daska"

14.12.2021

17:49

0

Autor: 24sedam

Zamenica gradonačelnika Dragana Kuprešanin potpisala je ugovore u ime grada Pančeva

24SEDAM PANČEVO Potpisani ugovori sa korisnicima u okviru projekta "Odskočna daska"
odskocna daska - Copyright Grad Pančevo

U Gradskoj upravi grada Pančeva danas su partneri na projektu "Odskočna daska" - Grad Pančevo, Centar za socijalni rad „Solidarnost“ i Društvo za unapređenje položaja vulnerabilnih društvenih grupa potpisali 13 ugovora sa izabranim korisničkim porodicama za dodelu paketa donatorske pomoći. 

Zamenica gradonačelnika Dragana Kuprešanin potpisala je ugovore u ime grada Pančeva i izjavila: 

- To znači da će projektom biti zbrinuto 13 pančevačkih porodica, odnosno 52 naša sugrađana, od čega 15 odraslih i 37 dece. Oni će dobiti ne samo svoj krov nad glavom, već i ceo paket socio-ekonomske podrške, koji uključuje i materijalnu pomoć u vidu nedostajućeg nameštaja, bele tehnike, laptopova, opreme za privređivanje, ali i usluga kao što su usluge selidbe, pravničke usluge, obuke za željena zanimanja i dodatno privređivanje, usluge psiho-socijalne podrške u zajednici i slično. 

Ovih 13 porodica pripadaju osetljivoj populaciji i to su: devet porodica žena žrtava porodičnog nasilja, tri porodice osoba sa invaliditetom i jedna izuzetno siromašna porodica sa šest dece. 

- Za njih je danas radostan i važan dan u njihovom životu i nadam se da će zaista predstavljati odskočnu dasku ka boljoj budućnosti - dodala je ona.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Pančevo. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike