24SEDAM UŽICE Uručene nagrade najboljim sportistima

01.07.2021

09:31

0

Autor: 24sedam

Najuspešnije sportiste i sportske radnike u ime Grada Užica pozdravio je Dragoljub Stojadinović zamenik gradonačelnika

24SEDAM UŽICE Uručene nagrade najboljim sportistima
Užice sportisti - Copyright Grad Užice

U bašti Gradskog kulturnog centra priređena je svečanost povodom dodele priznanja koju tradicionalno organizuje Sportski savez Užice uz podršku Grada Užica.

Najuspešnije sportiste i sportske radnike u ime Grada Užica pozdravio je Dragoljub Stojadinović zamenik gradonačelnika.

- Izbor najboljih je promocija onih koji treba da budu uzori mladim generacijama i da ih podstaknu na bavljenje sportom. Sport nije samo borba za medalje i priznanja, to je način života koji zahteva velika odricanja i nadmetanja sa sopstvenim mogućnostima, fizičkim i mentalnim. Za vrhunske domete su predodređeni oni koji su maksimalno posvećeni i istrajni. Raduje nas što takvih među Užičanima  uvek ima i što su mnogi od njih uspevali da ostvare vrhunske rezultate  u pojedinačnim i timskim sportovima i u toku prethodne godine - poručio je Stojadinović i uručio priznanje Milovanu Vesniću koji je proglašen sportistom 2020. godine.

- Pandemija je učinila svoje, svi smo bili suočeni sa brojnim problemima ono što je mene najviše dotuklo kao svakog normalnog čoveka gubitak prijatelja, tada je teško pronaći neki dodatni motiv i snagu da odradite sportsko takmičenje na najbolji mogući način. Polako sve vraćamo u kolosek i svi se iskreno nadamo da će cela ova situacija sa kovidom otiđi u zaborav, i da ćemo nastaviti da živimo i funkcionišemo najpre kao ljudi pa tek onda da imamo onoliko publike kao što smo pre imali na sportskim takmičenjima i da dišemo punim plućima - istakao je Vesnić.

Grad Užice
 

Prisutnima se obratio i Nedeljko Milosavljević predsednik Sportskog saveza Užice:

- Izuzetno sam ponosan na ovaj događaj i smatram da pored toga što je pokrovitelj na ovim manifestacijama Grad treba da bude zahvalan što ima ovakve sportiste, kao i Sportski savez zajedno sa upravnim odoborom, koji sve to kanališe. Zbog cele epidemiološke situacije ova dodela nije mogla da bude pre, nadamo se da će sledeće proglašenje biti u decembru kao i svake godine do sada.

Specijalne nagrade uručene su i u kategoriji školski sport pa su priznanja pripala Jeleni Savićević koja je najbolji profesor na takmičenju OSIURS 2019/20 za osnovne škole i Jasmini Bajić kao najboljem profesoru na OSIURS za srednje škole. Priznanja su ponele i OŠ “Nada Matić” kao najbolja osnovna škola na OSIURS i Užička gimnazija kao najbolja srednja škola na OSIURS. Nagrade za najuspešnije rezultate u mlađim kategorijama pripale su karatistkinji Aleksandri Rogić koja je najbolja pionirka,takođe karatistkinja Lidija Trmčić je najbolja kadetkinja, a košarkaš Čedomir Matić je najuspešniji junior.

Najbolji sportista sa invaliditetom Nenad Jeremić veoma je zadovoljan i zahvalan na priznanju, koje mu je kako ističe stiglo veoma brzo.

- Radilo se ozbiljno, velika zahvalnost klubu koji je obezbedio odlične uslove, kao i treneru koji je dao sve od sebe, koliko je zasluga moja njegova je možda još i veća. Ova disciplina mi je legla kao i koplje u ruci, stopio sam se sa njim. Mnogo truda je uloženo ali ima dosta i dobre volje i sve to ide lako kada se voli to što se radi - naveo je Jeremić.

Nagrada za životno uručena je dugogodišnjem predsedniku Odbojkaškog kluba Jedinstvo Milovanu Boškoviću.

U ostalim kategorijama nagrađeni su Cest la vie za pomoć u radu mlađih kategorija u fudbalu, Miroslav Kujunđić kao najbolji sportski radnik, Aleksandar Peković za nastavno vaspitni rad, Dragan Petronijević, snimatelj TV 5.

Specijalna priznanja pripala su košarkaškim sudijama Luki Manojloviću i Nemanji Pejiću.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Užica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike