24SEDAM KIKINDA Grad u sanaciju putne infrastrukture ove godine opredelio 90 miliona dinara

07.12.2021

08:44

0

Autor: 24sedam

Asfaltirano je još nekoliko gradskih ulica i sanirane su udarne rupe

24SEDAM KIKINDA Grad u sanaciju putne infrastrukture ove godine opredelio 90 miliona dinara
Kikinda putevi1 - Copyright Opština Kikinda

U delu ulice Šumica novim slojem asfalta presvučena je deonica u dužini od 380 metara. Privodi se kraju uređenje bankina.

Predrag Jovanović, šef gradilišta, kaže da je nakon nekoliko decenija konačno rehabilitovan asfalt u ovoj rubnoj ulici, a da su ljudstvo i mehanizacija firme „Graditelj NS“, tokom ove građevinske sezone, asfaltirali još nekoliko gradskih ulica i sanirali udarne rupe:

- Saniran je asfalt u ulicama Mihajla Pupina, Braće Bogaroški, Dositejeva, Pere Segedinca, Svetozara Miletića i Cara Dušana. Preostale poslove okončaćemo u naredna dva dana, a počeli smo ih tokom maja - potvrdio je Jovanović. Da su radovi na samom kraju uverili su se Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde i njegovi saradnici:

Opština Kikinda
 

- Lokalna samouprava je tokom ove godine u sanaciju putne infrastrukture opredelila 90 miliona dinara. Radovi su startovali proletos, a okončaće se ovih dana. Operativa je bila angažovana i u našim selima. U Sajanu je sanirana ulica Đure Đakovića, u dužini od 1.250 metara. Vrednost te investicije je oko pet miliona dinara. Siguran sam da su žitelji ovog dela grada zadovoljni. Nećemo se zaustaviti na ovom jer nam je cilj da svi naši sugrađani imaju fekalnu i atmosfersku kanalizaciju- izjavio je Lukač i naglasio da je po obimu radova i visini izdvojenih sredstava, u ove svrhe, ovo jedna od najuspešnijih godina. Žitelj ulice Šumica, Milan Đukin, ukazao je da su nakon kanalizacije konačno dobili novi asfalt i da, kako je rekao, sve pohvale upućuje gradonačelniku i njegovim saradnicima.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike