Zvezdin zalog za budućnost: Japanac, biser iz Crne Gore i povratak "desetke"

22.01.2021

14:00 >> 14:05

0

Autor: D. B.

Za sada vezista iz Azije je na probi u Grafičaru

Zvezdin zalog za budućnost: Japanac, biser iz Crne Gore i povratak "desetke"
Copyright MN Press

Dok se čekaju “veliki” transferi u Crvenoj zvezdi rade na dovođenju igrača koji bi mogli da budu zalog za budućnost.

Iz Crne Gore, putem portala cg-fudbal.com, stižu dve interesantne vesti. Prva je da se na probi u Grafičaru, nalazi Japanac Rjosuke Iguči. Reč je o vezisti visokom 1.70 metara koji je član crnogorskog drugoligaša Koma iz Podgorice, rođenom 19. februara 2001. godine.

Ovaj igrač je u Kom stigao 2019. godine, a tokom ove sezone na 18 odigranih mečeva je postigao četiri gola. Japanac ja već i odigrao prvi meč za Grafičar i u porazu od Željezničara iz Banja Luke 2:1, postigao je jedini gol.

Drugi igrač koga ovaj portal vezuje za dolazak u redove Crvene zvezde je mladi igrač Rudara iz Pljevalja Kristijan Ernec. Momak koji je bio član kadetske reprezentacije Crne Gore tokom prvog dela sezone je odigrao deset mečeva za seniorski tim, a ovo desno krilo rođeno 19. januara 2003. godine.

Osim na dovođenju igrača, crveno-beli su aktivni i kada je u pitanju pojačanja u stručnom kadru. Na “Marakanu” se vratio Radovan Krivokapić. Nekadašnji vezista koji je igrao za Zvezdu od 2002. do 2007. godine posle igračke karijere je ušao u trenerske vode i već je bio šef struke klubova kao što su TSC, Cement iz Beočina, ali i Vojvodine.

Za sada Krivokapić će se najviše baviti individualnim razvojem igrača, a od leta će preuzeti jednu od selekcija. Glavni trener u Omladinskoj školi crveno-belih Nikola Jelić iskazao je veliko zadovoljstvo zbog njegovog dolaska.

Pročitajte još

– Izuzetno smo zadovoljni i direktor Dragan Mladenović i ja, što je jedan sjajan igrač i talentovani trener sa seniorskim iskustvom prihvatio da bude deo višegodišnjeg plana Crvene zvezde. Verujem da ćemo dugo i uspešno sarađivati, a u razgovoru sa njim smo videli da je i više nego spreman za ozbiljan rad, a to je ono što se traži u našem klubu. Želimo mu dobrodošlicu i čvrsto verujemo da će se pokazati u pravom svetlu – rekao je Jelić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike