Zvezda za 20 minuta slomila hrabri IMT i overila plasman u polufinale Kupa (VIDEO)

30.03.2021

15:52 >> 16:59

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli ubedljivi, ali je prvoligaš ostavio dobar utisak na stadionu Rajko Mitić

Zvezda za 20 minuta slomila hrabri IMT i overila plasman u polufinale Kupa (VIDEO)
Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde nisu IMT ostavili ni pomisao da mogu do još jednog iznenađenja u Kupu Srbije, ali daleko od toga da novobeogradski prvoligaš nije imao šta da pokaže na stadionu “Rajko Mitić” – 3:0.

Izabranicima Dejana Stankovića bilo je potrebno dvadeset minuta da overe plasman u polufinale masovnijeg takmičenja, mada će strateg srpskog prvaka verovatno imati šta da kaže svojim fudbalerima, pogotovo za defanzivno izdanje u prvih tridesetak minuta igre.

Crveno-beli su protiv IMT poveli iz prvog šuta na gol. Igrao se četvrti minut meča, kada je Rodić sa leve strane uputio centaršuta na peterac, gde se najbolje snašao Falćineli i glavom poslao loptu iza leđa mladog Katića.

Kada je Katai u 11 minutu majstorijom iz slobodnog udarca duplirao prednost Zvezde otklonjena je svaka dilema oko poslednjeg učesnika polufinala Kupa, da bi sjajno otvaranje utakmice crveno-belih, što se tiče ofanzivnog dela igre, svojim prvencem u najtrofejnijem srpskom klubu krunisao Falko u 21. minutu.

Ipak, ono što je bacilo malu mrlju na ubedljivo prvo poluvreme Zvezde jeste defanziva. Hrabri mladići iz ekipe IMT izašli su na teren najvećeg srpskog stadiona sa željom da se nadigravaju i između svakog gola koji su primili, imali su barem po jednu dobru priliku da zetresu mrežu Popovića. Najbolju u 16. minutu, kada je Lučić iskoristio nesporazum Rodića i Degeneka u kaznenom prostoru Zvezde, uvukao se između njih, uzeo loptu i izašao sam pred Popovića. Šutirao je sa sedam, osam metara, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

Podsetimo, plasman u polufinale Kupa Srbije ranije su obezbedili Radnik, Vojvodina i Partizan.

CRVENA ZVEZDA – IMT 3:0 (3:0)

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Milunović (36′ Nikolić) , Degenek, Rodić, Sanogo (46′ Petrović), Srnić, Falko (46′ Vukanović), Katai (68′ Bakajoko), Ivanić, Falćineli (68′ Pavkov).

IMT: Katić, Vukašinović, Damjanović, Marković, Zorić, Stefanović, Glišić, Kijevčanin (62′ Ilić), Stamenić (69′ Fofana), Lazović (69′ Todorović), Lučić (78′ Aćimović).

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike