Zvanično: Zvezda predstavila pojačanje naslovom poznatog filma (VIDEO)

29.06.2021

17:55 >> 20:40

0

Objavljen je i zanimljiv video klip

Zvanično: Zvezda predstavila pojačanje naslovom poznatog filma (VIDEO)
Copyright MN PRESS

Crvena zvezda je potvrdila da je angažovala novog igrača i to je treće pojačanje kluba sa Malog Kalemegdana. Ugovor je potpisan na dve godine.

Kao što je najavljeno tokom dana, reč je o Aronu Vajtu koji je do sada bio košarkaš Bona, Zenita, Žalgirisa, Olimpije Milano, Tenerifa i Panatinaikosa.

Crveno-beli su se malo “poigrali” sa prezimenom novajlije. Vajt ili “Beli” na srpskom “ume da skače”. Takođe, to je i aluzija na film “Belci ne umeju da skaču” sa Veslijem Snajpsom i Vudijem Harelsonom.

-Ovaj iskusni krilni centar prve košarkaške korake pravio je na koledžu Ajova, a pošto ga je kao 49. pika na draftu izabrao Vašington, odlučio se da gradi svoju profesionalnu karijeru u Evropi.

Vajt koji je visok 206 centimetara i težak 106 kilograma, počeo je u nemačkom Bonu, a nakon sezona u Litvaniji, Italiji i Grčkoj, potpisao je sa Crvenom zvezdom dvogodišnji ugovor.

Eron Vajt poznat kao veliki borac i radnik, odličan skakač i defanzivac, koji za svoju poziciju ima dobar šut sa distance i koji igra sa velikom energijom svaki meč, predstavljaće veliko i  vredno pojačanje za crveno-bele koje u narednoj sezoni ocekuju brojne obaveze i utakmice u četiri takmičenja – navedeno je na sajtu Zvezde.

Amerikanac ima veliko iskustvo u Evroligi, pošto je igrao u 118 utakmica. Prošle  sezone u dresu Panatinaikosa u elitnom takmičenju je beležio 7,3 poena i 3,8 skokova po nastupu.

Podsetimo, već su došli Nikola Ivanović i Luka Mitrović, koji su u Zvezdu stigli iz Budućnosti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike