Zašto su se rastali Vojvodina i Lalatović? “Nemamo novca da to finansiramo, borio se i tamo gde nije smeo”

13.05.2021

08:29 >> 09:26

0

Autor: Adam Štulić

Predsednik lala” Dragoljub Samardžić o rastanku sa temperamentnim strategom

Zašto su se rastali Vojvodina i Lalatović? “Nemamo novca da to finansiramo, borio se i tamo gde nije smeo”
Copyright MN Press

Nenad Lalatović broji poslednje dane na klupi Vojvodine. Posle dve godine i osvojenog trofeja u Kupu Srbije, temperamentni strateg napustiće klupu „lala” po završetku tekuće i, za novosadskog superligaša, veoma turbulentne sezone.

Iako su navijači Vojvodine tokom nedavnog duela s Partizanom u polufinalu masovnijeg takmičenja transparentom na istočnoj tribini „Karađorđa” istakli podršku Lalatoviću, „lale” će u narednu sezonu ući s novim strategom, a razloge takve odluke obrazložio je predsednik kluba Dragoljub Samardžić.

– Pozvali smo Lalatovića pre dve godine, jer smo hteli rezultate, i on je taj posao sjajno odradio. Naravno, zajedno sa igračima, svojim saradnicima i klubom koji mu je stvorio potrebne uslove i uložio mnogo para u to. Hvala njemu i ekipi na Kup trofeju, trećem mestu i fantastičnoj igri, ali više nemamo dovoljno novca da to finansiramo, a ne postoji nijedna ponuda za naše igrače – rekao je Samardžić za „Danas”.

MN Press

– Zato smo odbili njegov predlog za produženje ugovora najiskusnijim prvotimcima, klupska politika u naredne dve godine biće promocija momaka iz naše škole, njihovo stavljanje u evropski „izlog“ i punjenje kase transferima. Sadašnji put je duplo skuplji od ovog kojim smo krenuli – kaže prvi čovek „lala“.

Uz napomenu da je letošnje nastupanje u Evropi bila velika čast, ali je donelo 320.000 evra minusa u budžetu kluba,  Samardžić je istakao još jedan razlog rastanka sa Lalatovićem.

– Osetio se „zamor materijala“ kod njega, borio se na svim frontovima, pa i tamo gde nije smeo, jer je to zadiralo u politiku kluba, a pritom je od prvog dana imao apsolutnu autonomiju u svom radu. Sa nama je osvojio prvi trofej, bićemo srećni ako ih uzme još 10. Život je čudo, možda nam se opet ukrste putevi – zaključuje Samardžić.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Danas

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike