Žalgirsu presudili Srbi: Litvanci doživeli prvi poraz u Evroligi

22.10.2020

19:48 >> 19:49

0

Autor: Milan Nastić

Valensija pobedila sa 94:82

Žalgirsu presudili Srbi: Litvanci doživeli prvi poraz u Evroligi
Copyright MN Press

Zahvaljujući Srbima, Žalgirs je doživeo je večeras prvi poraz u Evroligi. Njihov dželat je bila Valesnija koja je slavila u Kaunasu sa 94:82 (27:22, 18:15, 30:12, 25:27) u 5. kolu najkvalitenijeg evropskog takmičenja u Evropi.

Najzaslužniji za trijumf španske ekipe bili su Vanja Marinković sa 16 poena, dva skoka i i jednom asistencijom, dok je Nikola Kalinić ubacio 14 koševa, imao tri skoka i isto toliko asistencija.
Na drugoj strani najefikasniji za domaću ekipu bio je Rubit sa 12 poena, bivši igrač Partizana Žofre Lovernj je postigao 11 koševa.

Crvena zvezda je i zvanično potvrdila da će Džoni O’Brajant biti novo pojačanje. Košarkaški kvaliteti nisu jedina stvar koja krasi ovog američkog košarkaša.

 

Žalgirs je odlično krenuo, i posle prvog poluvremena imali su plus osam, međutim, totalno drugačije slika u nastavku meča.

Pre svega zahvaljujući Marinkoviću koji je bio večeras izuzetno rasložen za igru postiže dve trojke zaredom i rezultat se okreće u korist Valensije. Do kraja meča uspeli su da zadrže prednost i na kraju su zasluženo stigli do važne pobede.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike