Vreme je za OI: Ljuba Obradović večeras okuplja rukometašice i poručuje: "Idemo u Tokio"

14.03.2021

14:37

0

Autor: D. B.

Tokom sledeće nedelje sledi turnir u Đeru

Vreme je za OI: Ljuba Obradović večeras okuplja rukometašice i poručuje: "Idemo u Tokio"
Copyright Profimedia/Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Operacija “Tokio 2021” može da počne! Rukometašice Srbije večeras će se okupiti u SC FSS u Staroj Pazovi na startu priprema za kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre.

Rukometašice Srbije će put Mađarske, odnosno grada Đera krenuti u četvrtak, posle tri dana rada. A u Mađarskoj na putu ka Tokiju izabranice Ljubomira Obradovića očekuju mečevi protiv Rusije (petak, 20), Mađarske (subota, 17.30) i Kazahstanom (nedelja, 17.30).

– Moram da budem oprezan i sačekam da vidim devojke posle utakmica koje će igrati ovog vikenda. Mi ćemo biti kompletni tek u ponedeljak uveče. Mislio sam da radimo u ritmu 2-2-1, ali moraćemo da imamo dva treninga u utorak, dva u sredu i jedan u četvrtak. Moramo tako zbog puta, zbog PCR testiranja i tih 12 sati čekanja na rezultate. Bolje je da ih provedemo u spavanju. Imamo iskustvo iz Danske i to nam ne treba – već na startu objašnjava svu problematiku vremena u kome živimo selektor Obradović.

Ipak, svestan je iskusni stručnjak onoga za šta se devojke sa njim na čelu bore.

– Ovo je ogromna prilika da se uđe u istoriju. To je san svake devojčice i dečaka kada spozna šta je sport. Sigurno je da su devojke svesne i znaju da im je ovo krune karijere. Imamo dobru priliku, sećam se dosta utakmica u kojima su pružile pravu igru. Nadam se odlasku u Tokio – zrači optimizmom Obradović.

Pročitajte još

Ali, sam plasman nije nešto što bi zadovoljilo alfu i omegu reprezentacije Srbije.

– I kada odemo, da ne stanemo na tome „otišli smo“. Ova ekipa, ako je zdrava i kompletna, ima velike šanse za medalju. To je moje mišljenje. Ne smemo da se uplašimo pobede ili bilo čega. Imamo najgori mogući raspored, Rusiju, pa Mađarsku. Mađarice se spremaju samo za nas, ne gledaju ništa drugo. Ubeđene su da će nas Ruskinje pobediti. Biće jako interesantno – kaže selektor Obradović.

Raspored takmičenja

Petak, 19. mart: 17:00 Mađarska-Kazahstan, 20:00 Rusija-Srbija
Subota, 20. mart: 17:30 Mađarska-Srbija, 20:30 Rusija-Kazahstan
Nedelja, 21. mart: 17:30 Srbija-Kazahstan, 20:30 Mađarska-Rusija

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike