Virtus, Metropolitan i Huventud stigli do skora 3-0

27.01.2021

00:19 >> 00:21

0

Autor: M. R.

Odigrane tri utakmice Top 16 faze Evrokupa

Virtus, Metropolitan i Huventud stigli do skora 3-0
Copyright MN Press

U utorak su odigrana tri meča Top 16 faze Evrokupa, a sva tri tima koja su upisala trijumf sada imaju skor 3-0. U grupi gde se nalazi i beogradski Partizan, ekipa Metropolitana je pobedila Trento posle produžetka – 92:86. Virtus je ubedljivo slavio protiv Budućnosti – 87:65, dok je Huventud bio bolji od Monaka – 79:72.

Pročitajte još

Metropolitan je do pobede predvodio David Mišino sa 23 poena, dok je u dresu Trenta najefikasniji bio Luk Mej sa 22 poena i devet skokova. Italijanski tim je vodio i dvocifrenom razlikom, a u završnici regularnog dela je imao pobedu u rukama. Međutim, dozvolio je dve sekunde pre kraja Entoniju Braunu da ubaci trojku za – 80:80. Nisu uspeli da se oporave od te kazne, a Metropolitan je iskoristio takvo njihovo stanje u produžetku za novu pobedu, koja mu otvara vrata četvrtfinala. Trento sada ima učinak 1-2. Isti rivali će se ponovo sastati u četvrtom kolu 2. februara. Drugi duel treće runde u ovoj grupi Partizan i Lokomotiva odigraće u sredu od 17.30.

U grupi E Huventud je prvi sa 3-0, a Monako na drugom mestu sa 2-1. Španski tim je do trijumfa došao na krilima Nenada Dimitrijevića – 22 poena, tri skoka i dve asistencije. U poraženom sastavu Monaka Markos Najt je bio najbolji sa 17 poena, šest skokova i dva uspešna dodavanja. Ove dve ekipe će se ponovo sastati 2. februara. U grupi E drugi meč trećeg kola igraju Unikaha i Nanter u sredu od 18.45.

Italijanski Virtus je i dalje jedini neporaženi tim Evrokupa. Posle deset pobeda u grupnoj fazi, ekipa Aleksandra Đorđevića je ostvarila tri trijumfa u Top 16. Ovog puta žrtva je bila podgorička Budućnost. Najbolji u timu iz Bolonje bio je Marko Belineli sa 21 poenom. Miloš Teodosić je ubacio osam, uz šest skokova i deset asistencija. Stefan Marković se nije upisao na listu strelaca, ali je zabeležio četiri uhvaćene lopte i sedam uspešnih dodavanja. Virtus je upisao čak 30 asistencija, naspram samo sedam Podgoričana.

U poraženom sastavu, koji sada ima učinak 1-2, najefikasniji je bio Džastin Kobs sa 15 poena. Jedini dvocifreni uz njega bio je Dela Vale sa 12. Isti protivnici odmeriće snage i u četvrtom kolu, koje je na programu 3. februara. Druge dve ekipe u ovoj grupi Cedevita Olimpija i Burž meč trećeg kola igraju u sredu od 20.30 u Ljubljani.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike