Verovali ili ne: Počeo je karijeru dok Mesi još nije bio rođen i nema nameru da stane

11.01.2021

11:18 >> 11:19

0

Autor: D. B.

Kazajoši Mijura potpisao novi ugovor u 53. godini života

Verovali ili ne: Počeo je karijeru dok Mesi još nije bio rođen i nema nameru da stane
Kazujoši Mijura - Copyright Profimedia

Ko kaže da čovek od 53. godina ne može da bude profesionalni fudbaler!

Iz Japana stiže vest da je Kazajoši Mijura potpisao novi ugovor sa Jokohamom i da će i sledeće sezone braniti boje ovog kluba.

– Produžili smo ugovor. Prošle sezone osetio se na sve uticaj novog koronavirusa i svi smo se našli u teškoj situaciji. Zahvaljujuži mudrim ljudima ponovo ću imati mogućnost da igram fudbal. I zbog toga sam srećan. Ponovo ću igrati sa velikim žarom. I dalje imam dovoljno motiva i strasti da nastavim da se bavim ovom sportom. Učiniću sve da pomognem timu da ostvari što više pobeda – objasnio je Mijura odmah pošto je klub objavio da je dogovoren nastavak saradnje.

Mijuri će ovo biti 36. profesionalna sezona. Zvuči gotovo neverovatno, ali ovaj majstor je igrao profesionalni fudbal tokom poslednjih pet dekada.

Pročitajte još

U momentu kada bude počeo karijeru i to na neobičnom mestu brazilskom Santosu, dakle 1986. godine, recimo Leo Mesi i dalje nije bio rođen! Za nacionalni tim Japana odigrao je 89 utakmica uz 55 postignutih golova. Najveći deo karijere proveo je upravo u Jokohami čiji je član od 2005. godine, a osim u Brazilu, gde je otišao kao dečak da bi naučio da igra fudbal i u Japanu, igrao je i u Italiji (Đenova u sezoni 1994-1995), ali i Hrvatskoj kada je tokom 1999. godine nosio dres Dinama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike