KRAJ: Real u osmini finala, Inter i Šahtjor "častili" Borusiju (video)

09.12.2020

19:30 >> 22:11

0

Autor: Adam Štulić

Završena je grupna faza elitnog takmičenja

KRAJ: Real u osmini finala, Inter i Šahtjor "častili" Borusiju (video)
Copyright Profimedia

Završena je grupna faza Lige šampiona, a najviše uzbuđenja bilo je u grupi B, gde su sva četiri tima imali šansu da se nađu u osmini finala elitnog takmičenja. Na kraju, u nokaut fazi elitnog takmičenja igraće madridski Real i Borusija Menhengladbah, Šahtjor će u Ligu Evrope, dok Inter završava evropsku odiseju za ovo sezonu.

Eliminacija Mančester junajteda u senci skandala u Parizu, Ronaldo kao nekad na Nou Kampu

“Kraljevski klub” je bio najbolji kada je bilo najvažnije. Izabranici Zinedina Zidana morali su da pobede Borusiju iz Menhengladbala kako ne bi zavisili od drugih rezultata i u tome su uspeli, golovima Karima Benzeme (2:0). Nemački klub je dalje prošao zahvaljujući nerešenom rezultatu Intera i Šahtjora, koji je nešto više odgovarao “rudarima”, koji će na proleće igrati u šesnaestini finala Lige Evrope.

U senci dramatičnog raspleta situacije u grupi B, za zimovanje u Evropi borila se moskovska Lokomotiva, ali tim koji sa klupe predvodi srpski strateg Marko Nikolić nije uspeo da se izbori za to, s obzirom da su u Minhenu poraženi od Bajerna 2:0.

Lacio se provukao protiv Briža sa deset igrača, Borusija “školovala” Zenit

90+7′ – KRAJ

Završena je grupna faza Lige šampiona.

90′ – GOOOL, UBEDLJIVA POBEDA SITIJA (VIDEO)

Rahim Sterling je potvrdio pobedu Sitija protiv Marselja, tako što je loptu ugurao u mrežu sa gol linije.

86′ – GOOOL, ATLETIKO OVERIO TRIJUMF U AUSTRIJI (VIDEO)

Salcburg je napadao celo drugo poluvreme, bio je neuporedivo konkretniji rival i propustio je nekoliko prilika da dođe do izjednačenja, ali umesto toga primio gol. Strelac pobedonosnog gola za Atletiko bio je Kareska.

80′ – GOOOL, BAJERN UGASIO SNOVE LOKOMOTIVE (VIDEO)

Dugo je trajao napad Bajerna. Defanzivci Lokomotive su se na kratko odbranili, ali je onda Gnabri ušao u kazneni prostor, proigrao Čupo Motinga, koji je zakucao loptu u mrežu ruskog tima.

79′ – CRVENI KARTON

Olimpijakos je ostao sa igračem manje, pošto je Ruben Semedo dobio direktan crveni karton.

77′  GOOOL, SITI OVERIO TRIJUMF, PORTO NADOMAK POBEDE (VIDEO)

Posle kornera s leve strane najviši u skoku bio je Ake, golman Marselja je uspeo da odbrani taj pokušaj glavom, ali je na loptu natrčao Aguero i ćušnuo je u mrežu.

Do drugog gola stigao je i Porto u Pireju. Olimpijakos je napadao celo drugo poluvreme, imali su Grci nekoliko veoma obećavajućih napada, ali su zanemarili defanzivne zadatke, pa je “pukla” kontra, koju je u gol pretvorio Uribe.

63′ – GOOOL, POPUSTILA ODBRANA LOKOMOTIVE (VIDEO)

Bajern je konstantno napadao Lokomotivu, čija je odbrana popustila posle prekida. Posle kornera sa leve strane, Zile je bio najviši u skoku i glavom je poslao loptu u mrežu ruskog tima.

48′ – GOOOL, VODI SITI

Poveo je Mančester siti protiv Marselja. Rijad Marez je uradio najveći deo posla, ušao je po desnoj strani u kazneni prostor, onda sjajno poslao loptu u prazan prostor za Ferana Toresa, koji nije imao težak zadatak da je smesti u mrežu rivala.

46′ – NASTAVLJENI MEČEVI

Počelo je drugo poluvreme na svim mečevima.

45′ – POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme na svih šest utakmica.

39′ – GOOOL, POVEO I ATLETIKO (VIDEO)

Posle centaršuta iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane, Ermoso je bio najviši u skoku na prvoj stativi i ramenom je prosledio loptu u gol.

32′ – GOOOL, REAL DUPLIRAO PREDNOST (VIDEO)

Real je duplirao prednost protiv Borusije. Osvojili su Madriđani loptu na četrdesetak metara od gola rivala, ona je došla na desnu stranu do Rodriga, koji je uputio odličan centaršut na peterec, gde potpuno sam bio Benzema, koji je tu situaciju rutinski rešio udarcem glavom.

27′ – NEMA UZBUĐENJA

Samo su dva gola pala u prvih 27 minuta igre. Inter konstantno napada, propustili su nekoliko dobrih prilika protiv Šahtjora, Mančester siti ima terensku inicijativu, ali bez konkretnih prilika protiv Marselja.

10′ – GOOOL, POVEO PORTO (VIDEO)

Porto je poveo golom Otavija iz penala protiv Olimpijakosa. Gosti su najstrožu kaznu dobili posle konsultacija sa VAR.

9′ – GOOOL, VODI REAL (VIDEO)

Prvi gol viđen je u Madridu. Lukas Vaskez je centrirao sa leve strane, sjajno je na desetak metara od gola u kaznenom prostoru skočio Benzema i glavom zatresao mrežu Borusije.

7′ – PREČKA

Sjajna prilika za Inter. Posle centaršuta sa desne strane, Lautaro Martinez je odlično šutirao iz prve sa desetak metara, ali je mrežu Šahtjora sačuvala prečka.

2′ – STATIVA

Najbolja prilika na otvaranju utakmica viđena je u Salcburgu, gde je napadač domaćeg tima Beriša odlično reagovao u kaznenom prostoru madridskog Atletika, čiju mrežu je sačuvala stativa.

1′ – POČELE UTAKMICE

Počele su poslednje utakmice grupne faze Lige šampiona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike