KRAJ: Krasnodar ide u nokaut fazu Lige Evrope, Lajpcig u nadoknadi vremena slavio u Istanbulu

02.12.2020

17:15 >> 19:58

0

Autor: Adam Štulić

Počeo drugi dan petog kola elitnog takmičenja

KRAJ: Krasnodar ide u nokaut fazu Lige Evrope, Lajpcig u nadoknadi vremena slavio u Istanbulu
Copyright Tanjug/AP Photo

Drugi dan petog kola Lige šampiona krenuo je iz Rusije i Turske.

Krasnodar je minimalnim rezultatom savladao Ren na svom stadionu i osigurao mesto u nokaut fazi Lige Evrope, dok se Lajpcig kockao na gostovanju Bašakšehiru, ali je u nadokandi vremena uspeo da dođe do tri boda (4:3) koja ima garantuju zimovanje u Evropi, ali i ostavljaju u trci za plasman u osminu finala elitnog takmičenja.

Biće pakleno u poslednjem kolu Lige šampiona: Inter se u Menhengladbahu vratio u borbu za nokaut fazu, Ajaks i Atalanta odlučuju u direktnom duelu

90+5′ – KRAJ

Završene su obe utakmice. Lajpcig je slavio protiv Bašakšehira 4:3, dok je Krasnodar bio bolji od Rena 1:0.

90+2′ – GOOOL, LAJPCIG ISČUPAO POBEDU (VIDEO)

Serlot je kombinovao na ivici kaznenog prostora sa Poulsenom, okrenuo se ka golu, snažno šutirao i zatresao mrežu Gunoka, koji se loše postavio, pa je lopta završila u mreži po sredini gola.

90′ – NADOKANDA VREMENA U RUSIJI, PREČKA ČUVA BAŠAKŠEHIR

Ren ima još pet minuta da izbegne poraz protiv Krasnodara. Kakva prilika za Salcburg. Poulsen je izveo skraćeni korner sa leve strane, Gunok je boksovao loptu, ali je pogodio Serlota u glavu, posle čega je mrežu domaćih sačuvala prečka.

85′ – GOOOL, KAKVA MAJSTORIJA KAHVEDŽIJA (VIDEO)

Progoniće Kahvedži fudbalere i navijače Lajpciga, ukoliko ne pobede u Istanbulu. Izveo je levonogi vezista Bašakšehira slobodan udarac sa dvadesetak metara, iskosa sa desne strane, prebacio živi zid, a lopta se od prečke odbila u mrežu skamenjenog Gulačija.

79′ – STATIVA

Blizu je bio Lajpcig da sve završi u Istanbulu. Poulsen je pokušao da centrira sa pet metara, iskosa sa leve strane, lopta je zakačila jednog defanzivca domaćeg tima, dobila paraboru i preleteka golman Bašakšehira, čiju je mrežu sačuvala stativa.

72′ – GOOOL, KAHVEDŽI ČUVA NADU BAŠAKŠEHIRU (VIDEO)

Ne mogu fudbaleri Lajpciga da se opuste u Istanbulu. Kahvedži je primio loptu iskosa na desnoj strani, na dvadesetak metara od gola. Krenuo je ka centralnom delu terena, došao do ivice kaznenog prostora i kada je video da mu niko ne izlalzi u blok veoma precizno je šutirao i pogodio malu mrežu gola nemačkog kluba.

71′ – GOOOL, VODI KRASNODAR

Krasnodar je došao nadomak zimovanja u Evropi, zahvaljujući majstoriji Berga. Martinovič je sa centra poslao loptu u prazan prostor, napadač Krasnodara je izdržao sjajno duel sa jednim defanzivcem Rena i potom je rutinski “ćušnuo” pored golmana francuskog tima.

66′ – GOOOL, MAJSTORIJA DANIJA OLMA (VIDEO)

Ono što nije uspeo Forsberg, jeste Olmo. Mladi Španac je dobio loptu na desetak metara od gola, iskosa sa leve strane, u prijemu je naprpavio sjajan dribling, oslobodio se čuvara i potom precizno šutirao po zemlji u bliži ugao.

65′ – NOVE PROMENE

Đulijano je zamenio Višću u Bašakšehiru, dok je Forsberga zamenio Serlot.

60′ – JOŠ JEDAN ZICER ZA FORSBERGA

Mogao je Lajpcig na isteku sata igre da napravi veliki korak ka trijumfu, ali je Forsberg promašio gol sa tri metra, posle odličnog centaršuta Mukielea po zemlji s desne strane. Nekoliko trenutaka ranije, Anhelinjo je šutirao oštro po zemlji, iskosa sa leve strane, ali je Gunok odlično intervenisao.

55′ – SJAJNA PRILIKA ZA TURKE

Fudbaleri Bašakšehira su za 10 minuta drugog poluvremena uradili više nego za prethodnih 45. U 55. minutu imali su domaći sjajnu priliku, Višća je dobio loptu po zemlji, mreža Lajpciga je bila prazna, ali je kapiten turskog tima bio previše iskosa, podigao je loptu, koja je otišla preko prečke.

Tanjug/AP Photo

46′ – DVOSTRUKA IZMENA U BAŠAKŠEHIRU

Na početku drugog dela igre još dve izmene u turskom timu. Epureanu je zamenio Škrtela, dok je Tekdemir na terenu umesto Ozkana. Jednu promenu napravio je i strateg Lajpciga, Kampla je zamenio Adams. Na meču u Rusiji nije bilo promena.

45+3′ – GOOOL, BAŠAKŠEHIR VRATIO NEIZVESNOST (VIDEO)

Bašakšehir je vratio neizvesnost na meču u Istanbulu. U poslednjem minutu nadokande vremena, domaći su izveli korner sa leve strane, lopta je po zemlji došla do usamljenog Kahvedžija, koji je sa 16 metara šutirao iz prve i zatresao mrežu nemoćnog Gulačija.

Završeno je prvo poluvreme na oba meča.

43′ – GOOOL, SALCBURG DUPLIRAO PREDNOST (VIDEO)

Salcburg je u 43. minutu duplirao prednost u Turskoj. Forsberg je uradio najveći deo posla, razmenio je dupli pas na ivici kaznenog prostora, potom ušao u šesnaest metara po levoj strani, u padu uputio povratnu loptu na visinu penala, gde se našao Mukiele i preciznim udarcem iz prve pogodio malu mrežu Bašakšehirovog gola.

37′ – PRETI I BAŠAKŠEHIR

Gotovo ni iz čega stvorila se prilika za Bašakšehir. Domaći više od pola sata nisu uspeli da pređu na polovinu rivala, a onda je Demba Ba na individualni kvalitet stvorio sebi priliku. Primio je loptu na šest metara od gola, bio je iskosa sa desne strane, šutirao je odlično, ali je intervenisao Gulači i sačuvao mrežu Lajpciga. Prethodno je u Bašakšehiru izvršena prinudna izmena, umesto povređenog Bolinjolija, na terenu je Šadli.

33′ – KRASNODAR PREUZEO INICIJATIVU

Fudbaleri ruskog tima kao da su se probudili posle prilike Rena. Krenuli su znatno hrabrije ka golu rivala, u 33. minutu imali su dve veoma obećavajuće situacije, ali je izostao završni udarac.

Tanjug/AP Photo

26′ – GOOOL, VODI LAJPCIG (VIDEO)

Lajpcig vodi od 26. minuta, prema prikazanom u dosadašnjem toku meča, potpuno zasluženo. Osvojili su gosti loptu na centru terena, Sabicer je povukao, kada je došao na 25 metara od gola odlučio se na šut, lopta je pogodila Poulsena, promenila pravac i završila u mreži turskog tima.

16′ – PRILIKA ZA REN

Ren je u periodu između 10. i 20. minuta znatno konkretniji rival. U 16. minutu imali su gosti najbolju priliku u dosadašnjem toku meča. Osvojili su loptu na aut liniji, dvadesetak metara od gola Krasnodara, proigran je Hunu, šutirao je sa deset metara snažno pod prečku, ali je golman domaćih uspeo da interveniše i vrhovima prstiju loptu prebaci preko prečke.

10′ – BEZ GOLOVA

Istekao je 10. minut na obe utakmice. Lajpcig je konstantno na polovini rivala, ali posle dve sjajne prilike na uvodu meča, nije ozbiljnije ugrozio rivala. Krasnodar i Rens, zasad, vode izjednačenu borbu.

3′ – OBRUKAO SE FORSBERG

Velika prilika za Lajpcig na početku meča. Napad je išao po desnoj strani, Forsberg je dobio loptu u noge na deset metara od gola, bio je potpuno usamljen, ali je šutirao pored gola. Minut kasnije nova prilika za goste, posle kornera sa leve strane Mukiele je bio najviši u skoku, ali je Gunok uspeo da interveniše.

Tanjug/AP Photo

1′ – POČELI MEČEVI

Počeli su dueli u Rusiji i Turskoj.

18.15′ – SASTAVI

KRASNODAR – REN

Krasnodar: Safanov, Smilnikov, Martinovič, Kaio, Ramirez, Vilhena, Kabela, Vanderson, Gazinski, Kleason, Berg.
Ren: Salin, Trufer, Niamsi, Da Silva, Traore, Lea Siliki, Nzonzi, Kamavinga, Burižo, Doku, Hunu.

BAŠAKŠEHIR – LAJPCIG

Bašakšehir: Gunok, Rafael, Ponk, Škrtel, Mbombo, Višća, Ozkan, Kahvedži, Turuč, Demba Ba, Gulbrandsen.
Lajpcig: Gulači, Anhelinjo, Upamekano, Konate, Mukiele, Sabicer, Haidara, Frosberg, Kampl, Olmo, Poulsen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike