Biće pakleno u poslednjem kolu Lige šampiona: Inter se u Menhengladbahu vratio u borbu za nokaut fazu, Ajaks i Atalanta odlučuju u direktnom duelu

01.12.2020

22:14 >> 23:21

0

Autor: Adam Štulić

Bajern uzeo bod na Metropolitanu, Siti se ispromašivao u Portu

Biće pakleno u poslednjem kolu Lige šampiona: Inter se u Menhengladbahu vratio u borbu za nokaut fazu, Ajaks i Atalanta odlučuju u direktnom duelu
Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Biće pakleno u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona, posebno u grupi B, gde su Šahtjor i Inter pobedama u utorak do maksimuma zakomplikovali situaciju pred poslednje mečeve u kojima će se sva četiri tima boriti za plasman u osminu finala elitnog takmičenja.

Inter je slavio u sjajnom meču u Menhengladbahu 3:2 i tako uhvatio poslednji voz u borbi za nokaut fazu. “Neroazuri” su od starta bili bolji rival, poveli su u 17. minutu golom Darmiana, a posle nekoliko propuštenih prilika da dupliraju prednost, kažnjeni su u prvom minutu nadoknade vremena u prvom delu igre, kada je Plea sjano reagovao na centaršut sa desne strane i zatresao mrežu Handanovića.

Red Bul prejak za Nikolićevu Lokomotivu, Real i Zidan ništa nisu naučili o Šahtjoru

Kada je Lukaku golovima u 64. i i 73. minutu doneo milanskom timu velikih 3:1 činilo se da je sve rešeno, ali je veliku grešku Aleksisa Sančeza na sredini terena, samo 120 sekundi od drugog gola Belgijanca, kaznio Pelea i doneo veliku neizvesnost u završnici meča u kojoj je Inter pogledala i sreća, s obzirom da je domaćinu u 84. minutu poništen gol zbog ofsajda posle pregledavanja VAR snimka.

Madridski Atletiko je propustio sjajnu priliku da protiv kombinovanog tima Bajerna overi plasman u nokaut fazu takmičenja, pa će u poslednjem kolu morati da strepi za plasman u Salcburgu.

Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Izabranici Čoloa Simeonea poveli su u 26. minutu golom Feliksa, ali je Bajern stigao do boda pet minuta pre kraja meča, kada je u kaznenom prostoru Madriđana oboren Tomas Miler. Iskusni napadač je preuzeo odgovornost i zatresao mrežu rivala s bele tačke, iako ga je Oblak pročitao.

Portu je bod protiv Mančester sitija (0:0) bio dovoljan da izbore mesto među najboljih 16 timova u Evropi, pošto je Olimpijakos poražen u Marselju (2:1), iako je vodio od 33. minuta golom Kamare.

Ipak, u nastavku meča malo je i sreća okrenula leđu pirejskom timu, protiv kojeg su dosuđena dva penala posle konsultacija s VAR sobom, a oba puta, u 55. i 75. minutu precizan je bio Paje.

Jedna žena će ispisati istoriju Lige šampiona: Ronaldo i Juventus deo spektakla

Mitjeland je napravio iznenađenje u Bergamu i došao do prvog boda u Ligi šampiona. Danski šampion vodio je od 13. minutu lepim golom Šolca, a iako su konstantno napadali i pretili rivalu, fudbaleri Atalante su do kraja meča uspeli samo jednu loptu da smeste u mrežu rivala, posle odličnog skoka i trzaja glavom Romera u 79. minutu meča.

Tanjug/Stefano Nicoli/LaPresse via AP

Kiks italijanskom timu, ipak, nije previše naudio, s obzirom da je Ajaks poražen u Liverpulu 1:0. Trenutak odluke odigrao se u 58. minutu, kada je Onana očajno procenio centaršut sa desne strane, izašao je na peterac, podleteo pod loptu koja je otišla na drugu stativu, gde je usamljen bio Džons i lako je smestio u mrežu.

Tako će o drugom učesniku osmine finala elitnog takmičenja u ovoj grupi Ajaks i Atalanta odlučivati u direktnom duelu, koji se igra sledeće nedelje u Amsterdamu.

GRUPA A

Lokomotiva M. – Salcburg 1:3
Atletiko M. – Bajern 1:1
Tabela: Bajern 13, Atletiko M. 6, Salcburg 4, Lokomotiva 3

GRUPA B

Šahtjor – Real M. 2:0
Borusija M. – Inter 2:3
Tabela: Borusija M. 8, Real M. 7, Šahtjor 7, Inter 5

GRUPA C

Porto – Mančester siti 0:0
Olimpik M. – Olimpijakos 2:1
Tabela: Mančester siti 13, Porto 10, Olimpijakos 3, Olimpik M 3.

GRUPA D

Atalanta – Mitjeland 1:1
Liverpul – Ajaks 1:0
Tabela: Liverpul 10, Atalanta 8, Ajaks 7, Mitjeland 1.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike