Umesto slavlja, zebnja: Pike brine Barselonu

04.03.2021

15:08

0

Autor: Adam Štulić

Iskusni defanzivac povredio koleno

Umesto slavlja, zebnja: Pike brine Barselonu
Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Barselona je napravila malo čudo i plasirala se u finalu Kupa kralja, ali pobeda protiv Sevilje mogla bi da bude skupo plaćena. Naime, jedan od heroja trijumfa na “Nou Kampu”, Đerar Pike povredio je koleno i još uvek niko sa sigurnošću ne može da kaže koliko će iskusni defanzivac biti van terena.

Podsetimo, španski reprezentativac je u četvrtom minutu nadoknade vremena postigao gol koji je Barselonu odveo u produžetak revanš meča sa Seviljom, koja je u katalonsku prestonicu stigla sa 2:0 iz prvog meča. Ipak, promašen penal Lukasa Okamposa u 73. minutu skupio ih je koštao, pošto je petom minutu prvog produžetka Brajtvajt postigao gol vredan Barsinog prolaska u finale.

Dan posle utakmice, medicinski tim Barselone utvrdio je da je Pike ima iščašenje unutrašnjeg bočnog ligamenta desnog kolena, koje je već povredio prošle godine na utakmici protiv madridskog Atletika, zbog čega je pauzirao tri meseca.

Pročitajte još

Kolika pauza sada Pikea očekuje Barsin medicinski tim nije mogao da precizira, već se pratiti stanje povrede i na osnovu toga odlučiti o dužini potrebnoj za povratak na teren.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike