U Srbiji još nije bilo ni svanulo, a već su krenuli novi napadi na Novaka Đokovića

09.03.2021

07:31

0

Autor: D. B.

Mediji u Australiji ponovo pokušavaju da najboljeg tenisera sveta stave na stub srama

U Srbiji još nije bilo ni svanulo, a već su krenuli novi napadi na Novaka Đokovića
Copyright MN Press

Opet Jovo nanovo. Nije prošao ni jedan jedini dan tokom koga su mediji u svetu pisali pohvalno o Novaku Đokoviću. Ni jedan jedini dan. I ponovo je negativac.

Prvi koji su krenuli u napad bili su mediji u Australiji. I čini se da opet počinje verbalna tortura baš poput one uoči starta Australijan opena. Izveštavajući o dešavanjima na proslavi 311. nedelje u kojoj je Novak zadržao prvo mesto na ATP listi, oni su ponovo označili Đokovića kao “neodgovorno lice”, a onda su iz samo njima znanih razloga, ponovo počeli da se bave pričom o vakcinaciji i o tome kakve stavove najbolji teniser ima vezano za ovu temu. Ne zvuči logično? Pa i nije previše.

“Žurka na ulicama koja je organizovana kada su mediji dobili informaciju da će se održati u Novakovom restoranu odigrala se u danu kada je u Srbiji ima preko 3.000 zaraženih koronavirusom. Đoković koji je nosio masku dok je dolazio u restoran, prošlog meseca je oklevao kada je govorio o vakcinama. Pitanje je dobio kada je Džejn Hrdlička, koja se nalazi na čeku Tenis Australije, morala da skrati govor posle finala Australijan opena kada je publika zviždala na spomen reči vakcina. Đoković ima reputaciju neodgovornog čoveka koji je širio virus kada je organizovao egzibiciju u Junu tokom koga nije bilo socijalne distance ili mera opreza. On, njegova supruga Jelena, trener Goran Ivanišević i više drugih igrača koji su uzeli učešće na ovom turniru bili su pozitivni kada je turnir otkazan”, navodi se u tekstu objavljenom na “7news”.

A onda, valjda kao dokaz, citiraju Novakove reči koje su usledile posle odgovora na pitanje da li misli da će vakcina biti obavezna za nastavak takmičenja.

– Videćemo šta će se dogoditi. Postoji mnogo diskusija na ovu temu, ali ništa konkretno nije rečeno o nekim novim pravilima bilo na ATP turu ili samim gren slemovima. Čekaću i videću. Za sada je sve neizvesno i ne želim da komentarišem nešto što nije još rešeno – rekao je tom prilikom Đoković.

Na sličan način o proslavi u Beogradu piše i australijski “ABC”. Oni su, ruku na srce, manje opširni dok pokušavaju da približe način na koji je Beograd slavio rekord najboljeg sportiste Srbije.

Pročitajte još

– Đoković i njegova porodica su se priključili masi i gledali su vatromet ispred njegovog restorana. Radosni navijači vikali su “Nole, Nole”, mahali zastavama Srbije i uopšte nisu držali distancu uprkos pandemiji koronavirusa – navodi se u tekstu gde je tek na kraju objašnjeno da je Novak srušio rekord Rodžera Federera po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste, uz obavezno spominjanje dešavanja na Adrija turu.

Još jedan dan, još jedna tura napada na Novaka… Valjda su svi do sada shvatili da je to izgleda – nova realnost.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike