Teški trenuci za bivši klub Aleksandra Stanojevića: Kinezi brinu i Veljka Paunovića

09.03.2021

16:58 >> 16:59

0

Peking Rene ostao i bez busena trave na pomoćnim terenima, kancelarije odavno ispražnjene

Teški trenuci za bivši klub Aleksandra Stanojevića: Kinezi brinu i Veljka Paunovića
Copyright Profimedia

Ko bi rekao pre samo dve godine da će moćni kineski klubovi doživeti ovih dana veliki ekonomski sunovrat. Posle gašenja šampiona Đangsua, koji ima iste vlasnike kao i milanski Inter, bivši superligaš Peking Rene suočava se teškim trenucima i na korak je od potpunog prestanka rada i postojanja.

Kinezi tvrde da su vlasnici bivše ekipe Aleksandra Stanojevića pokupili čak i busene trave sa pomoćnih terena, dok su prostorije kluba odavno ispražnjene. Peking Rene je za prethodne dve sezone dva puta ispadao iz liga, pa se sada nalaziu CLS 3, što je treći rang takmičenja u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Ovaj podatak mogao bi da zabrine i jedan broj ljubitelja fudbala na Ostrvu. Rene Grupa koja je stajala finansijski iza kineskog kluba većinski je deoničar u Redingu koji uspešno vodi Veljko Paunović kroz engleski Čempionšip.

Pročitajte još

Problemi u poslovanju kompanije iz Hong Konga mogli bi da ugroze planove srpskog stručnjaka, iako engleska štampa još nije registrovala probleme Redingovih bratskih klubova na Dalekom istoku.

Ova kompanija došla je u vlasništvo Redingovih akcija 2016. godine, nakon što je većinski deo bio u rukama investitora sa Tajlanda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike