Siguran start u Parizu: Đoković deklasirao Amerikanca

02.06.2021

21:07 >> 05:52

0

Autor: N. St.

Novak bez većih problema prošao u drugo kolo Rolan Garosa

Siguran start u Parizu: Đoković deklasirao Amerikanca
Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Poslastica za kraj dana u Parizu. Poslednji meč na Rolan Garosu u utorak odigrali su Novak Đoković i Tenis Sandgren (SAD).

Prvi reket sveta je opravdao ulogu favorita pred praznim tribinama stadiona “Filip Šatrije” – 3:0 (6:2, 6:4, 6:2).

Naredni rival biće mu Pablo Kuevas (Urugvaj) koji je eliminisao domaćeg predstavnika Lukasa Puja (3:0). Interesantno je da će to biti prvi susret srpskog i urugvajskog igrača.

Od starta je Novak krenuo agresivno sa jasnom namerom da se što manje zadrži na pariskoj šljaci. Već u prvom gemu je napravio brejk, da bi to ponovio i u sedmom gemu za lako osvajanje seta (6:2).

Identičan je bio i početak drugog seta, odmah je oduzeo servis rivalu. Razlika je bila u tome što je Amerikanac u narednom imao 0:40 i priliku da uzvrati. Novak je uspeo da se smiri, da izbaci frustraciju i da ne dozvoli rivalu da se vrati. Skoro identična situacija dogodila se u šestom gemu, nove tri brejk šanse je imao Sandgren, ali je i drugi put Novak uspeo da se izvuče, da sačuva servis i da duplira prednost (6:4).

Treći set nije počeo brejkom kao prethodna dva, ali nije dugo to trajalo. Američki teniser je postajao sve nervozniji, iskalio je bes na jednoj loptici koju je poslao van stadiona. Uz to se žalio na fotoreportere i preglasnu kameru, dok je Novak sve to mirno pratio i kažnjavao. Brejkom u trećem gemu je i definitivno stavio tačku. Znatno više pažnje od samog terena bila je buka koja je stizala iz TV kabina odakle se čuo smeh i razgovor pojedinaca. Čak su tražili i od vrhovnog sudije da proba to da reši, doduše bezuspešno.

Bilo kako bilo, Đoković je bez većih problema odradio posao na startu i nastavlja pohod ka peharu u prestonici Francuske.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike