Novaku olakšan put do novog rekorda: Nadal odustao od Majamija

16.03.2021

16:46 >> 16:48

0

Autor: N. St.

Španski teniser neće igrati na Floridi

Novaku olakšan put do novog rekorda: Nadal odustao od Majamija
Copyright Profimedia.rs

Pre nekoliko nedelja je Novak Đoković putem svog zvaničnog sajta saopštio da će učestvovati na turniru u Majamiju, turniru na kome juri rekordnu sedmu titulu. Po šest pehara na Floridi imaju njegov bivši trener Andre Agasi i on.

Put ka tome bi trebalo da mu bude za nijansu lakši. Iako je prvobitno trebalo to da bude takmičenje na kome će posle dugo vremena učestvovati „velika trojka“, to se neće dogoditi. Rodžer Federer je odavno rekao da neće igrati, a sada mu se u tome pridružio i Rafael Nadal zbog povrede leđa.

– Žao mi je što moram da saopštim da neću igrati u Majamiju, u gradu koji volim. Moram u potpunosti da se oporavim i da se spremim za sezonu na šljaci. Posebnu poruku šaljem mojim navijačima u Americi, pre svega onima koji sjajno govore španski na Floridi koji su mi uvek davali veliku podršku – poručio je Rafa putem društvenih mreža.

Turnir se igra od 24. marta do 4. aprila, a prošle sezone je bio otkazan zbog pandemije. Poslednju titulu je osvojio Federer 2019. godine, a Novak je tri sezone uzastopno bio šampion (2014, 2015. i 2016. godine).

Za turnir su prijavljeni još Danil Medvedev, Dominik Tim, Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, dok je specijalnu pozivnicu dobio Endi Marej.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike