Kiša nastavlja da ometa tenisere u Rimu: Ponovo prekinut meč Novaka Đokovića

14.05.2021

13:48 >> 17:22

0

Autor: M. R.

Muke u Italiji...

Kiša nastavlja da ometa tenisere u Rimu: Ponovo prekinut meč Novaka Đokovića
Copyright Tanjug/ AP Photo/ Alessandra Tarantino

Dupli prekid u jednom danu za Novaka Đokovića u Rimu. U oba navrata je razlog bila kiša.

Proveo je Novak prvo 41 minut na terenu, a onda je morao da ga napusti. Meč četvrtfinala između prvog reketa sveta i Stefanosa Cicipasa prekinut je prilikom rezultata 4:3 za grčkog asa.

Pročitajte još

Već u prvom gemu je protivnik uspeo da oduzme servis srpskom teniseru, a onda u narednom i da potvrdi brejk i povede 2:0. Novak je onda bez greške odigrao sledeći gem na svoj servis, pa je smanjio razliku bez izgubljenog poena. Usledila je velika borba u četvrtom gemu – smenjivala su se izjednačenja, gem lopte, brejk lopte… Đoković je imao tri prilike da oduzme servis Cicipasu, ali je sve tri propustio.

Tanjug/Fabrizio CorradettiLaPresse via AP

Ostavilo je to traga na njemu, pa je u sledećem gemu dozvolio da Grk iskoristi brejk loptu i povede sa 4:1. Počeo je od tog trenutka bolje da igra naš teniser, vezao je dva gema i smanjio zaostatak… Tada je kiša učinila svoje, prekinula je njegov nalet i poslala tenisere u svlačionicu.

Samo što su se vratili na teren Cicipas je sačuvao stečenu prednost i poveo je u setovima (4:6). Kiša je nastavila da pada, sudija nije prekidao meč. Počeo je i drugi set po kiši, Novak je bio sve nervozniji i to je bilo vidljivo. Posle njegovih grešaka je Stefanos uspeo da napravi brejk i da povede u drugom setu (1:2). Pripremao se za servis kada su organizatori saopštili da igrači treba da se vrate u svlačionicu zbog sve jače kiše.

Prema nekim prognozama, susret bi mogao da bude nastavljen tek sutra. Ali, ostaje da se vidi. Ukoliko tako bude pobednik ovog meča bi verovatno u istom danu igrao i sledeći duel – to jest polufinale sa boljim iz okršaja SonegoRubljov.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike