Cicipas pobedio Medvedeva i pomogao Đokoviću: Rus nerezonskim potezom šokirao sve (VIDEO)

08.06.2021

22:23 >> 22:37

0

Autor: N. St.

Grk savladao ruskog predstavnika

Cicipas pobedio Medvedeva i pomogao Đokoviću: Rus nerezonskim potezom šokirao sve (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Poznat je i prvi polufinalni par na Rolan Garosu. Aleksander Zverev (Nemačka) će “ukrstiti rekete” sa Stefanosom Cicipasom (Grčka).

Za to se pobrinuo Grk koji je u četvrtfinalu savladao Danila Medvedeva (Rusija) – 6:3, 7:6 (7:5), 7:5.

Pružili su njih dvojica zaista odličan meč ljubiteljima tenisa na stadionu “Filip Šatrije”. Izuzev prvog seta koji je Stefanos rutinski dobio (6:3) druga dva su bila znatno uzbudljivija.

U drugom je Cicipas prvi napravio brejk (2:1), Danil je uzvratio (3:3), a onda je Rus imao dve set lopte u 10. gemu, nije ih iskoristio, pa je usledio taj-brejk u kom je Stefanos bio znatno sigurniji (7:3).

Bolje je Rus započeo treći set i prvi oduzeo servis rivalu (2:3). Ipak, grčki igrač je ubrzo uzvratio (4:4), a onda u 12. gemu iskoristio prvu meč loptu i brejkom stavio tačku. Inače, Medvedev je taj poslednji poen pokušao da reši servisom ispod ruke i to ga je skupo koštalo.

Ujedno je na taj način pomogao Novaku Đokoviću koji i definitivno sada ne može da izgubi prvo mesto bez obzira na rezultat koji napravi na Rolan Garosu. Opasnost je postojala u dva scenarija, u oba je Medvedev morao da stigne do finala, a u jednom i da osvoji takmičenje.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike