Prevršili su svaku meru: Britanci udarili na Novaka, nisko, kao nikad dosad

21.12.2020

11:27 >> 14:26

0

Autor: Adam Štulić

Dejli mejl najboljeg tenisera sveta proglasio za kovidiota godine

Prevršili su svaku meru: Britanci udarili na Novaka, nisko, kao nikad dosad
Copyright Tanjug/ (AP Photo/Alessandra Tarantino)

Nije više nikakvo iznenađenje kada se najbolji teniser sveta Novak Đoković nađe na udaru britanskih medija, ali ovoga puta tamnošnji novinari prešli su granicu dobrog ukusa.

Kako se bliži kraj kalendarske godine, tradicionalno počinju da se dodeljuju priznanja sportistima koji su obeležili prethodni period, a list “Dejli mejl” odlučio je da stvar okrene naopako i podeli negativne sportske nagrade za 2020. godinu.

Pročitajte još

I nije toliko strašno što se na vrhu te liste našao srpski as, ali sama nagrada za “kovidiota godine”, blago rečeno je skandalozna.

– Postojalo je nekoliko kandidata za našu najveću nagradu, “kovidiot godine”. Uostalom, svake nedelje se dešavalo da neke sportske zvezde krše pravila o izolaciji zbog koronavirusa, a predvodili su ih engleski fudbaleri, uključujući Fila Fodena, Mejsona Grinvuda, Džeka Griliša, Kajla Vokera i Hadsona Odoija. Ipak, nagrada ide u ruke teniske zvezde, svetskog broja jedan, nikog drugog do – Novaka Đokovića – piše “Dejli mejl”.

– Samo Đoković, čovek koji stalno izaziva podele, može da zakuca lopticu u sudijino lice i da bude izbačen sa Ju-Es opena, a da to ne bude ni blizu njegovog najkontroverznijeg poteza godine. Srbin je organizovao “Adrija tur” na Balkanu, tokom opšte “korona izolacije” u junu, zbog čega je dospeo na prvo mesto “kovidiot” rang-liste – dodaje se u obrazloženju “nagrade”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike