24sedam saznaje! Nole će igrati na Australijan openu, juri desetu titulu?

22.12.2021

17:00

0

Autor: Milan Nastić

Najbolji teniser sveta sigurno nastupa na prvom grend slemu u Melburnu, ali postoji mogućnost da Novak u poslednjem trenutku otkaže učešće

24sedam saznaje! Nole će igrati na Australijan openu, juri desetu titulu?
Tan2021-11-15_16221587_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Novak Đoković je glavna tema već mesecima vezano za njegovo učešće na Australijan openu

Kako ekskluzivno saznaje 24sedam, prvi reket sveta će sigurno igrati u Melburnu, samo se sada traži najbolji model pod kojim uslovima će Nole da nastupati na prvom grend slemu, a da ne prekrši pravila koja su doneli organizatori turnira vezani za vakcinaciju.

Postoje tri opcije njegovog učešća na Australijan open:

- Prva je da se nađe u grupi tenisera koji se nisu vakcinisali, i da mu bude odobreno "medicinsko izuzeće"

- Drugo je da bude u "babl" režimu. A, to je da bude u karantinu i da prve dve nedelje neće moći da napušta hotel, izuzev da ode na trening, dok mu sloboda kretanja neće biti omogućena, kao što će biti slučaj sa vakcinisanim.

- Treća je da već vakcinisan, jer ako nije, ta opcija sigurno propada, jer od prve do druge vakcinacije je potrebno tri nedelje, i ta varijanta je u ovom trenutku nije realna.

Međutim, situacija se menja iz sata u sat, i postoji mogućnost da Novak u poslednjem trenutku odluči da ne učestvuje na prvom grend slemu u sezoni. 

Kako sada stvari stoje, Nole bi već u Australiji trebalo da bude oko Nove godine, jer već 1. januara Srbiju očekuje meč protiv Norveške ATP kup. 

Organizatori grend slema u Melburnu svesni su da je država Viktorija donela rigorozne mere, i da moraju nešto da menjaju što se tiče učešća najboljih tenisera, jer su trenutno svesni da postoji bojaznost da na prvom grend slemu ne dođe veliki broj igrača.

A, to automatski znači da bi mogli da izgube na desetine miliona dolara sponzorskih ugovora.    

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike