Reči koje će prijati Novakovim navijačima: Rafa vidi da Đoković ima najveće šanse da bude GOAT

15.12.2021

16:29

0

Nekada drugi teniser sveta, Aleks Koreča, govorio je o najaktuelnijoj temi

Reči koje će prijati Novakovim navijačima: Rafa vidi da Đoković ima najveće šanse da bude GOAT
Tan2021-11-19_212037235_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Najvažnije pitanje u svetu tenisa je - ko će biti najbolji u istoriji? Rafael Nadal, Rodžer Federer i Novak Đoković poravnati su na po 20 osvojenih grend slemova, a sada je o toj temi progovorio i nekada drugi teniser sveta, Aleks Koreča.


On je istakao da njegov zemljak Nadal vidi da Novak Đoković ima najveće šanse da postane najbolji teniser u istoriji.

- Rafa je vrlo inteligentan i svestan realnosti, on je oduvek bio čvrsto na zemlji. Zna da je Rodžer jedno vreme bio najbolji u istoriji. Kada ga je stigao, osećao je da zaslužuje to priznanje i on. Ipak, nije blesav, vidi da Novak nadire, da je mlađi i da ima više šansi na drugim podlogama, što ga čini najopasnijim, on je taj sa najvećim izgledima da postane najbolji u istoriji - kaže Koreča za Eurosport.

Dodaje Koreča da su se najveći u istoriji međusobno motivisali.

- Čini mi se da sa Rafine strane to je neka vežba poniznosti i prihvatanja da će biti drugi igrač koji će popraviti te brojke i istovremeno, on mora da prihvati da ne bi trebalo da se takmiči sa Novakom ili Rodžerom, već sa samim sobom. To ih je učinilo najboljim, želja da budu najbolje verzija sebe, tri najveća igrača koji se takmiče jedan protiv drugoga.

Koreča je govorio i o mentalnom uticaju na Nadala koji sebe opušta izjavama da će Novak biti najbolji.

- Ako imate čistu savest, onda se ne poredite sa drugima. Oni koji su zavidni, takvi su jer imaju poblem sami sa sobom, nemaju problem sa rivalima. Dovoljno je pametan da zna šta treba da uradi sa bi osvojio još jedan ili dva grend slema. Ima 35 godina, zna da mu je karijera pri kraju. Ne možete da rasipate energiju na druge. Mislim da ga opušta da kaže da će Novak biti najbolji. On je već dosegao vrhunac. Nećemo suditi Rafi ili Rodžeru po tome osvoje li još jedan grend slem ili ne. Rafa Nadal je legenda, i to će ostati tako u tenisu - zaključio je Koreča.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24 sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike