Nole je ovakvu čast zaslužio! Kruna istinskom vladaru svetskog sporta dolazi iz Latinske Amerike

12.12.2021

08:17

0

Autor: 24sedam

Srpski teniser u itboru najtiražnijeg lista u Meksiku dobio najvrednije priznanje

Nole je ovakvu čast zaslužio! Kruna istinskom vladaru svetskog sporta dolazi iz Latinske Amerike
Tan2021-11-15_16733602_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Srpski teniser Novak Đoković i meksička igračica reketbola Paola Longorija najbolji su sportsiti sveta, u izboru meksičkog magazina "Kontralinea", prenosi agencija Prensa Latina.

Novinari tog lista, najtiražnijeg u Meksiku, obrazlažući odluku da Đoković bude proglašen za najboljeg sportistu u 2021. godini kažu da je u ovoj sezoni došao do 20 grend slema pobedama na tri velika turnira (Melburn, Rolan Garos i Vimbldon) i da je time izjednačio rekorde Rodžera Federera i Rafaela Nadala u ovoj kategoriji.

Pored toga osvojio je pet titula master turnira, što ga je dovelo na čelo liste tenisera sa najvećim brojem osvojenih ATP Mastersa 1000 (37 titule) i trenutno zauzima poziciju broj 1 na pojedinačnoj ATP rang listi.

Takođe, Đoković je i nosilac rekorda po broju nedelja kao broj 1. Ovaj ponedeljak označiće njegovu 351. nedelju kao lidera ATP.

Sličan izbor ovih dana treba da se završi i u organizaciji britanskog javnog servisa "BBC". Pored Noleta, u konkurenciji za najboljeg sportistu sveta su još vozač Formule 1 Maks Ferstapen, meksički bokser Saul Alvarez, legenda NFL-a Tom Brejdi, irska džokejka Rejčel Blekmor i jamajkanska atletičarka Elejn Tompson.

Glasanje traje do 14. decembra, a možete glasati ovde.

VIDEO BONUS:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike